Google street view bilen er spottet i København

Google street view bilen er spottet i København

Google er ude og tage nye billeder af landskabet, Google street view bilerne er blevet spottet i Københavnsområdet. Her er de i gang med deres 360 graders fotografering af gadebilledet.

Der var ved introduktionen af Google street view en del tumult og spørgsmål i befolkningen og blandt jurister, dette vedrørte behandlingen og visning af billeder som blev taget i offentligt rum,  og efterfølgende vist på Google søgninger på søgegigantens søgemaskine. Spørgsmålene gik i starten på om dette var indenfor lovens rammer vedr. lovlighed og beskyttelse af folks privatliv, at vise disse billeder.

Der har til gengæld været flere andre lande der har taget fat i Google vedr. street view optagelserne, de har bedt om redegørelser for hvad Google street view bilerne har registreret i forbindelse med optagelserne, og efterfølgende opbevarer på digitale medier.

Tyskland og flere andre lande har på lovgivningsområdet ikke taget så godt imod Google street view, de har anmodet om udskrifter etc. for yderligere dokumentation etc..

Hvis man er blevet indfanget af Google, og fotograferet i en situation man ikke er begejstret for, er det muligt at kontakte Google og anmode om at få det pågældende billede fjernet eller tilsløret.

Tilmelding nyheder