Twitter sælger brugernes personlige beskeder videre

Twitter sælger brugernes personlige beskeder videre

Twitter sælger brugernes personlige beskeder

Twitter sælger brugernes beskeder videre til et marketingfirma DataSift, ifølge Pol.dk.

Brugerne af det sociale netværk Twitter forventer at deres beskeder slettes efter en uge, hvor disse normalt forsvinder fra søgninger, men det er tilsyneladende ikke tilfældet. Det ser ud som om disse data anvendes i anden sammenhæng og anvendelse til andre formål.

Formålet er tilsyneladendeat  analyse brugeradfærd af dataudtræk, som giver mulighed for at finde flere markedsføringselementer og mønstre i brugerdata fra Twitters brugere. Viden der er brugbar for en marketingvirksomhed til sammensætning af markedsføringsplaner for deres kunder.

Virksomheder kan som et led i reputation management være interesserede i at kunne købe dataudtræk af tweets, der indeholder negativ omtale om virksomheden/personen, således det kan spores hvorfra det kommer, og derved skabe overblik over omfanget af den negative omtale, ligeledes kan det anvendes til at teste om salgskampagner er effektive og måle på værdien af markedsføring via sociale medier etc. Så mulighederne for brug af disse brugerdate er store.

Twitter selv har endnu ikke villet kommentere handelen med de gemte tweets.

Tilmelding nyheder