Twitter og Facebook har indflydelse på SEO

Twitter og Facebook har indflydelse på SEO

Søgemaskineeksperten, Danny Sullivan, fra Searchengineland udtaler at både Bing og Google bekræfter, at aktiviteter på Twitter og Facebook har indflydelse på SEO og dit websteds placeringer på disse søgemaskiner.

Når f.eks. Google skal placere et website i sin søgeresultatliste anvendes flere hundrede forskellige parametre, det kaldes også algoritmer, til at beregne den aktuelle relevans i forhold til den enkelte søgning. Der er typisk tale om sidens indhold, titler, beskrivelser, tekstgrundlag, kodning og html output, loading hastighed links, pagerank, linkpopularitet og mange andre faktorer. Bing anvender ligeledes tilsvarende algoritmer til at placere websider i sit indeks, disse parametre / algoritmer er ikke de samme som f.eks. Google anvender, der kan være andre vægtningsforhold imellem de enkelte elementer, men i udgangspunktet kan algoritmerne være næsten identiske.

Google leverer også søgninger til andre tjenester, her kan algoritmerne også være anderledes, søgeresultaterne kan filtreres på en anden måde, hvorpå søgeresultatet vil være forskelligt fra en søgning på samme søgeord på Google.

Men nu er det officielt at både Bing og Google anvender de sociale medier og de links der udveksles imellem de forskellige aktører, kunder og brugere, det er dog ikke alle, som vægter lige højt, men der vurderes på det enkelte link og den kvalitet og troværdighed, der er på det pågældende website til at give det et ekstra boost.

Man skal nok ikke forvente, at det ved at køre løs med sociale links alene, er formlen til topplaceringer på søgemaskinerne – disse link indgår i et vægtningsforhold på lige fod med de flere hundrede andre parametre, der samlet giver den ønskede placering på det relevante søgeord for den enkelte virksomhed.

Man kan ved at logge ind på sin Googlekonto se hvor stor ens sociale netværk er.

http://www.google.com/s2/u/0/search/social

Du kan læse hele artiklen her.:

https://searchengineland.com/what-social-signals-do-google-bing-really-count-55389

Tilmelding nyheder