Iphone indsamler persondata uden brugernes viden

Iphone indsamler persondata uden brugernes viden

Det er kommet frem at iPhone indsamler persondata når en den er tændt, det gælder uanset om funktionaliteten med område lokationer er slået fra.

Ifølge flere amerikanske medier drejer sagen sig om Apples produkter iPhone og iPad, der gemmer oplysninger om brugeren og dennes færden.

Disse data kan kopieres direkte ind på en computer under synkronisering, hvilket giver mulighed for andre personer, som har adgang til en brugers computer kan indhente informationer om personen, og hvor vedkommende har opholdt sig.

Oplysningerne gemmes i en fil med længde og breddegrader, og hvor telefonen var på forskellige tidspunkter.

Opdateringen ses udsendt med Apples IOS system opdatering i juni 2010

Metoden der anvendes til registrering af telefonens placering sker via Wi-fi net og mobilselskabernes telemaster.

I forbindelse med afsløringen af Apples omgang med persondata, er andre fabrikanter også blevet set efter i sømmene, her har været rettet et blik på Google og deres Android telefon, men her kunne teknikere ikke finde en lignende sporingskode.

I en verden med fokus på privatliv og mulighed for ikke at være overvåget 24/7/365, er det et problem at virksomheder, som f.eks. Apple tilsidesætter privatlivets fred med sådanne registreringer af brugerne, som ikke ved de er under konstant overvågning af en privat virksomhed, og ikke er orienteret om hvad disse oplysninger indsamles til, og hvor de efterfølgende sendes hen i verden.

Normalt skal der en dommerkendelse til for at få adgang til at overvåge en telefon og de aktiviteter, der foregår, men Apple føler sig tilsyneladende hævet over lovgivningen i det meste af verden, og holder et vågent øje med netop DIG!

Nu ser det tilsyneladende ud til der sker noget fra politisk hold, hvor der fra flere landes side nu kræves en redegørelse fra Apple.

 

2 kommentarer til Iphone indsamler persondata uden brugernes viden

Tilmelding nyheder