Google.dk gået ned

Google.dk gået ned

Ifølge flere nyhedstjenester har google.dk været gået ned i dag, ved brug af google.dk kom der et visitkort fra one.com, hvilket betyder de enten anvender navneservere hos one.com, hvor domænet pegede hen til, eller de har peget DNS serveren hen på en IP adresse, som ligger hos One.com.

Det er ikke første gang der ikke er styr på DNS og serveropsætningen hos Google, i foråret stødte vi på et problem hos den danske Google, her var der flere uafhængige domæner, som pegede ind på den pågældende webserver, der servicerer google.dk.

Vi kontaktede Google, og fortalte om problemet med deres serveropsætning, først kunne de ikke se hvori problemet lå, men efterfølgende blev der både uvekslet e-mail og telefonsamtaler, hvor fejlene på deres serveropsætning blev gennemgået, sågar blev der ringet op efterfølgende, hvor de takkede for tippet fra deres tekniske stab.

Google evaluering 9 måneder efter…

Har Google så fået styr på sin serveropsætning og DNS i dag? Flere pressetjenester fortæller at problemet er løst. Google har fået peget DNS ind på den rigtige side nu, men der er stadig fyldt med fejl på DNS og serveropsætningen.

Hvis man anvender bla.følgende domæner.:

http://www.armin.dk/privacy.html

http://www.ip-access.dk/privacy.html

http://www.mailexchange.dk/privacy.html

http://www.mobildatabasen.com/privacy.html

http://www.pendomis.com/privacy.html

http://www.google.dk/privacy.html

Her kan man tilgå Google og anvende tjenesten ud fra disse domæner, hvilket betyder de kan indekseres og i princippet skabe Duplicate content, hvilket nok ikke betyder alverden for Google og deres egen søgemaskine, men det fortæller, at der sidder folk hos Google, som ikke ved hvad de har med at gøre i forbindelse med en serveropsætning.

Det indrapporterede problem er ikke blevet løst, det er tværtimod forværret.

Problemet forstærkes endvidere af at mange af websiderne ikke kører med absolut url, men kører med relative, hvilket giver mulighed for der kan indekseres med et andet domænenavn på en ikke sikret webserver.

En usikret webser kan være farlig, også hos Google.

Jeg undlader at fortælle hvordan hijacking og udnyttelse af en sådan serveråbning kan anvendes til stor skade, men forstår simpelthen ikke at en søgegigant som Google ikke har bedre styr på sådanne elementære serveropsætninger og styring af DNS mv.

Tilmelding nyheder