Facebook Graph Search

Facebook Graph Search

Facebook er kommet på manges læber i denne uge i forbindelse med introduktionen af deres nye søgetjeneste.

Det har ligesom ligget i kortene i mange år, at Facebook var en mulig konkurrent til Google, hvis de gik ind på søgemarkedet, hvilket de nu er begyndt på.

Når det er sagt, så er Google ikke slået i dag eller i morgen, men der er åbnet en flanke, hvorfra der kan tages markedsandele fra Google på sigt.

Facebook fortæller at de vil rulle søgetjenesten langsomt ud, og begynder med at fokusere på fire hovedområder – mennesker, steder, interesser og foto. Mark Zuckerberg fortæller at Mobile vil komme til på et senere tidspunkt.

Er Graph Search en Google killer?

Man skal her tænke på Facebook´s brugergruppe er enorm, og at søgetjenesten tager udgangspunkt i andre faktorer end traditionelle søgemaskiner, så der er en mulighed for, de tager en bid af kagen i det marked.

Man skal huske at Facebook har en alliance med Bing, som er en del af Microsoft, godt nok har Bing ikke den store markedsandel i forhold til Google, men de har kendskab til det traditionelle indenfor søgetjenester og kan derved hjælpe med at tilføre et websøgningselementet i kombination med Facebook´s sociale data, det kan være en måde at udnytte disse virksomheders potentiale i forbindelse med Graph Search.

Google har længe ønsket sig data som Facebook opsamler i forbindelse med sine brugere. Google har forsøgt med flere tiltag, sidste projekt i rækken er Google Plus, hvor Google ligeledes henter data fra brugernes sociale lag, men der er lang vej endnu til de har samme sociale datagrundlag som Facebook, der har været en spiller indenfor området i mange år.

Facebook kan med over en milliard brugere blive en reel spiller i søgemarkedet, og med en helt anderledes måde at håndtere data på, hvor udgangspunktet for søgninger tager afsætning i andre brugeres vurderinger, status, arbejde og andre sociale faktorer. Men som Mark Zuckerberg sagde, da han introducerede produktet, Graph Search ikke er ” web search”.

Er Facebook Graph Search en reel konkurrent til Google?

 

En kommentar til Facebook Graph Search

Tilmelding nyheder