Menu Luk

Reputation management – Brand og Image pleje

 
Reputation management er blevet et varmt emne i 2009 – Det har rigtigt fået fokus i medier og alverdens debatfora, som værende en kommende og vigtig strategisk del i sin markedsføringsstrategi og virksomhedens omdømme pleje i medierne.

Egentligt er der jo ikke så meget nyt i reputation management som er et ord som kan sammenlignes med brand eller image pleje, hvilket i praksis betyder at man er opmærksom på, hvad der kommunikeres på ens brand i medier og på den markedsplads man arbejder på i dagligdagen.

Hvis ens omdømme lider skade af dårlig omtale i medier eller aviser, er det næsten umuligt at fjerne dette igen, men ved rettidig omhu kan skaderne minimeres væsentligt, hvis der flyttes rundt på de positive og negative omtaler der foregår i det offentlige rum, her typisk på Internettet.

Hvis man er kommet ud for situationer, hvor der kræves reputation management, skal man være klar over, at der kan være tale om langvarige processer, ja næsten livslange processer at holde snavsetøjet væk fra øjenhøjde på søgemaskinerne, og fremover være beredt på at afsætte ressourcer i sit budget til omdømmepleje i medierne.

Hvorfor skal reputation management vedligeholdes?

Når man er i en situation, hvor det har været nødvendigt at anvende reputation management til at flytte noget af den grimme omtale ned i hierarkiet på søgemaskinerne, hvilket normalt ikke forvolder det store problem, at få de mindre pæne omtaler væk fra øjenhøjde. 

Men! Problemet opstår imidlertid hvis dem der har lagt den dårlige omtale ud på Internettet genopliver disse dårligdomme og dårlig omtale igen og igen, hvis der er tale om personer der også kender onlinemediet kan de udføre anti reputation management , hvilket betyder den dårlige nyhed kommer op i øjenhøjde igen og igen.

Anti reputation management.

Hvorfor kan det nu lade sig gøre, at få de dårlige nyheder op igen?  Jo det sker med nøjagtigt de samme teknikker og værktøjer som anvendes i traditionel reputation management, nu bare med modsat fortegn, hvilket betyder der fokuseres på de dårlige nyheder, dem der har startet den dårlige debat eller andre der ligeledes syntes det kunne være spændende at forfølge denne debat, kan uden videre med den rette knowhow genoplive det tidligere scenarie, hvor selvsamme artikler igen fremstår der, hvor man lige havde fået fjernet dem fra – og så kører rouletten igen.

Derfor er det vigtigt at vide processen kan være mere eller mindre permanent og ikke bare noget der fikses for et beløb, for derefter at virke altid.

Posted in Reputation Management