Menu Luk

Google foretager ændringer i FAQ og HowTo resultater i søgeresultaterne

Publiceret på Google d. 8. august 2023

Google ændrer den måde hvorpå de viser FAQ sider i forbindelse med søgninger på søgemaskinen.

De ønsker med denne ændring et renere og mere ensartet søgeoplevelse, når brugerne bruger deres søgemaskine. Dette betyder i praksis at den måde visse typer af berigede resultater vises i Googles søgeresultater ændres, især reduceres synligheden af FAQ resultater og begrænser How-To resultater til kun at omfatte søgninger fra desktopversioner.

Google forventer ændring vil være fuldt implementeret globalt inden for den næste uge.

Hvilke ændringer sker der med FAQ og HowTo sidernes visning i søgeresultaterne?

Det vil primært påvirke brugen af strukturerede data for FAQ og How-To sider.

I fremtiden vil FAQ resultatsider fra strukturerede data for FAQ sider kun blive vist for autoritative websider og sundhedshjemmesider. For alle andre websider vil disse resultater ikke længere blive vist regelmæssigt.

Det vil være muligt at fjerne disse strukturerede data på ens website, men det frarådes dog af Google. De vil dog ikke blive anvendt som tidligere og har ingen synlige effekter i Google søgninger.

Her vises et søgeresultat, der viser et komplet FAQ beriget resultat, og et uden:

Google FAQ sider

Google søgning

How-To berigede resultater (fra strukturerede data for HowTo) vil kun blive vist for desktop versioner og ikke for brugere på mobile enheder.

 

Google HowTo

Husk! At mobil indeksering (crawling af Google mobile bot) indekserer Google´s mobilversion af en hjemmeside som grundlag for indeksering: Som Google skriver! Så skal siden have Schema Markup i mobilversionen for at få vist How-To resultater i desktop versionen på Google.

Ændringer i Search Console-rapportering

For begge disse elementer vil der være ændring i Search Console-rapporteringen for din hjemmeside.

Især vil dette være synligt i de områder, der vises for FAQ og How-To søgeordsvisninger i ydelsesrapporten samt i antallet af visninger rapporteret i rapporten, der viser passende forbedringer. Denne ændring påvirker ikke antallet af elementer, der rapporteres i rapporterne. Denne type data vil forblive i rapporterne i Search Console indtil videre.

Denne opdatering udrulles globalt på alle sprog og i alle lande i løbet af den næste uge.

Læs mere her

 

Posted in Google