W3C en webstandard man bør følge

W3C en webstandard man bør følge.

W3C er betegnelsen for en standardisering af html kodning, herved sikres kompatibilitet med forskellige browsertyper og ensartet visning af websites, ved at bruge W3C standarden i forbindelse med kodning af websites opnår man bedre brugeroplevelser og mindre aha oplevelser hos de forskellige brugere.

Hvem står bag W3C World Wide Web Consortium, det er ingen ringere end opfinderen af World Wide Web Tim Berner Lee, han har sammen med en række kendte personligheder og store anerkendte virksomheder startet W3C og det har været hans målsætning helt fra start, at hans ideer skulle være frit tilgængelige for alle, der var ikke tale om patentrettigheder og betaling for at bruge disse kodninger etc. Konsortiet hos W3C giver alle brugere mulighed for at levere ideer og komme med i den videre udvikling af fremtidens webstandarder.

Hvorfor skal man anvende W3C Standarden?

Mange webdesignere og udviklingshuse bliver skæve i ansigtet når vi beder dem om at det software de leverer til vores kunder skal opfylde W3C standarden, der bliver argumenteret for, at bare den kan ses i Microsoft Internet Explorer så er det ok, da størsteparten af brugerne bruger denne browser. Men det er ikke godt nok! Ved at overholde en fælles standard opnår man mange fordele, visningen i forskellige browsertyper er ensartet, webbrowserne følger standarder, nogle kan så kompensere for dårligt kodede website, bla. Microsoft Explorer, men andet software og søgemaskinernes webcrawler overholder også standard elementer, og hvis der ikke startes og sluttes korrekt  i kodnings sekvenser opstår der typisk indekserings problemer for et sådan website, derudover er der også andre kodnings elementer der kan give problemer.

Netop i dag hvor f.eks. Google er begyndt at anvende load hastighed som et Ranking parameter, her bør man tænke på at standardisere sine websteders kodning så de overholder W3C standarden  inden for den valgte kodningsstandard man vælger at arbejde ud fra. Ved kontinuerligt at følge standarder frem for at anvende hjemmebryggede elementer, opnår man altid at være synkron i forhold til søgemaskinerne, da det må forventes de følger konsortiets kodningsregler.

Så hvis din webprogrammør ikke magter at fremstille dit website så det holder webstandarderne, så bør du finde en anden leverandør.

Læs mere om W3C standarden

Tilmelding nyheder