Cascading Style Sheets - CSS

Cascading Style Sheets (CSS)

Mange programmører anvender i dag CSS til layoutopbygning af deres kunders websites, det er en god beslutning af få programmeret med en kodningsform der er fremadrettet, og giver mulighed for optimal søgemaskineoptimering i forhold til det valgte design.

Men desværre der findes stadig webbureauer og programmører der anvender de gode gamle tables til styring af websidernes layout og design, det er rigtigt synd for de kunder der køber et website som ikke lever op til nutidens krav, om funktionalitet og styring af design på den mest hensigtsmæssige måde.

CSS er velegnet til at få fuld kontrol over det designmæssige på websitet, og ved samtidig at tænke på W3C standarden og overholde denne, er visningen i forskellige browser typer også sikret på bedste vis. Der kan i visse sammenhænge, og til visse formål kombineres med tabeller til specielle emner og sektioner og lign. i det CSS styrede webdesign. 

Ved at anvende den gamle programmerings måde med tables opnår man ikke de helt samme fordele i søgemaskineoptimerings øjemed, det skyldes at indlæsningsrækkefølgen af tekst fra tabeller er anderledes end indlæsningen er i CSS styret webdesign. Tidligere brugte man små gif klodser (Gennemsigtige gif filer på 1x1pixel) til at få styring af indlæsningsrækkefølgen af tabel styret webdesign, ved at ligge dem ind i de sektioner man ville flytte længere ned eller op i den indlæsningsrækkefølge man ønskede.

Der var tale om en besværlig og bøvlet måde, den fungerede , men dette er unødvendigt i det moderne webdesign med brug af CSS Style sheet.

Tabeller er til tal og kolonner, og ikke til webdesign, uagtet mange programmører igennem tiden har valgt at bruge disse til netop deres foretrukne metode til kodning af webdesign.

Læs mere om CSS til brug i webdesign.

Tilmelding nyheder