Html fejl igen, igen

Html fejl igen, igen

Vi har en kunde som selv arbejder med del af sin søgemaskineoptimering sammen med sin webmand som er ansat i det pågældende firma, vi rådgiver og udfører de lidt større arbejder og har gjort det igennem snart rigtigt mange år.

I fredags sendte kunden en email om han havde reduceret sine placeringer på Google ret drastisk og spurgte om der var kommet nye algoritmer, siden han gled længere og længere ud af systemet i søgemaskinerne, og hvad der aktuel kunne gøres for han kunne komme op igen, da besøgstallet var faldet markant over de sidste uger.

Vi gennemgik hans website og fandt ret hurtigt ud af der var slettet start og slut tags i den eksisterende html kodning på hans website, der var tilsyneladende indsat Google analytic og et andet statistik system og herved var der ændret i den grundlæggende html, da disse tags var blevet sat ind var der samtidig blevet slettet i de eksisterende html kodninger på websitet.

De moderne browsere kan kompensere for manglende tags og fejl – i mange tilfælde skal der rigtigt meget til før en Internet Explorer hoster og ikke viser siderne, men for søgemaskinerne er det vores erfaring, at de ikke er så glade for sider, der ikke bruger de respektive tags forskellige steder i dokumentet, som foreskrevet i html standarder og her kan der opstå indekseringsbarrierer, når manglende kendskab til grundlæggende html ikke er tilstede hos mange webmasteren.

Problemet er at mange webmastere er gode til de såkaldte redigeringsopgaver der er i forbindelse med den daglige drift og opdatering af et website, men når der skal indsættes elementer ol. i den rå html kode opstår der tit meget store problemer, javascripts placeres forkert i elementer, hvor de ikke skal sættes ind og koder ol. sættes ikke altid ind efter de korrekte webstandarder, hvilket resulterer i forkert html ifølge den standard det pågældende dokument er sat op efter.

Vær altid opmærksom på webstandarden når der ændres i html kodningen.

Derfor er det altid en god ide at teste sine sider hos W3C og se om de opfylder standarden.

Tilmelding nyheder