Google risikerer sagsanlæg

Google risikerer sagsanlæg

Google er kommet i de amerikanske konkurrencemyndigheder søgelys. Googles dominerende stilling på markedet giver anledning til der skal ses på søgemaskinegiganten, og den dominerende profil Google indtager med sin søgemaskine.

U.S. Federal Trade Commission (FTC), har sammen med det amerikanske justitsministerium det overordnede ansvar med regler for markedsføring og fri konkurrence på markedet, de skal sikre at konkurrencelovgivningen overholdes.

Ifølge Bloomberg, er der her tale om en sag, der kan ligestilles med sagen som Microsoft fik på halsen for nogle år siden.

FTC vil dog afvente en afgørelse fra justitsministeriet om Googles overtagelse af ITA software Inc. ifølge en kilde til Bloomberg

De amerikanske konkurrencemyndigheder overvejer at rejse en større sag mod Google, der vurderes at have en alt for dominerende position på markedet for søgemaskiner på internettet.

Det siger kilder tæt på U.S. Federal Trade Commission (FTC), der sammen med det amerikanske justitsministerium har ansvaret for at sikre konkurrencelovgivningen overholdes i USA.

Kilderne siger til nyhedsbureauet Bloomberg, at der kan blive tale om en sag i samme størrelsesorden som da Microsoft fik justitsministeriet på nakken for en del år tilbage.

I første omgang venter FTC dog på en anden verserende sag om Googles køb af ITA Software Inc., der vurderes at kunne give internetgiganten en for stor bid af rejse-søgninger på nettet.

En undersøgelse er længe ventet,” siger Gary Reback, en kartel-advokat med Carr & Ferrell LLP i Menlo Park, Californien , som repræsenterer virksomheder, der har klaget over Google til lovgiverne i USA og i Europa .

Læs mere på Bloomberg

Tilmelding nyheder