Google privacy regler under lup af myndigheder

Google privacy regler under lup af myndigheder

Google Privacy

Den 1. marts vil Google ændre sin privacy politik, således at brugerne ved at godkende retningslinjerne et sted har godkendt dem på alle Googles tjenester.

Ved at godkende de nye retningslinjer, så vil Google have mulighed for at køre data sammen på tværs af tjenesterne. Det er her myndighederne i henholdsvis USA og EU ser risikoen for at privatlivets fred overtrædes.

Elektonic Privacy informationscenter – har anmodet retten om at sætte den påtænkte ændring i bero indtil domstolen har talt.

Eu kommisionen ønsker ligeledes af medlemsstaternes datatilsyn gennemgår Googles privacy politik, og derefter ser om privatlivets fred overholdes i de rammer, som Google har afstukket med sin nye privatlivspolitik.

Google er ligeledes under anklage for overtrædelse af andre regler, hvor der allerede foregår undersøgelser i EU regi, og på områder, hvor de er under mistanke for at diskriminere konkurrenter i de organiske søgeresultater, hvor Google anklages for at have udført søgemaskineoptimering af egne webtjenester til fordel for konkurrenter.

Google tjenester, der er omfattet af de nye Google privacyregler

Gmail, YouTube, Google+, kontorpakkerne Google Docs.

De nye Privacy regler giver Googles annoncører en fordel i forhold til konkurrenter i deres online markedsføring. Der vil være adgang til den samlede datamængde og de enkelte dataprofiler. Dette giver mulighed for bedre at målrette annoncer i forhold til kundegrupper og konkurrenter. Anklageskriftet anmoder retten om at forhindre Google i at dele tredjeparts information med sine egne annoncører, uden at Google brugerne er orienteret herom.

På denne baggrund oplyser de amerikanske myndigheder, at de vil holde øje med Google og se om reglerne for privatlivets fred overholdes fra søgegigantens side. Der verserer i øvrigt flere sager i det amerikanske retssystem imod Google.

 

Tilmelding nyheder