Google undersøges for misbrug af dominerende stilling

Google undersøges for misbrug af dominerende stilling

EU svinger hammeren mod Google og deres markedsdominans. Der indledes undersøgelser for misbrug af deres dominerende stilling i forhold til konkurrerende virksomheder.

Konkurrencemyndighederne i EU er gået i gang med forundersøgelser omkring Google og deres søgetjeneste, og vil se på om der har fundet overtrædelser sted i forhold til konkurrenceregler, markedsføringslovgivningen og udnyttelse af deres dominerende stilling. Hvis undersøgelsen munder ud i at der er sket overtrædelser af markedsføringsloven, vil EU rejse en tiltale mod søgegiganten Google for misbrug af dominerende stilling.

I følge en pressemeddelelse vil Google samarbejde med EU i forbindelse med undersøgelserne.

Kritikken som EU skal tage stilling til vedrører klager om Googles forretningsmetoder og adfærd i forbindelse udarbejdelse af algoritmer, der giver Google bedre placeringer på søgemaskinen og derved skubber konkurrenterne længere ned i søgeresultatlisten.

Endvidere beskyldes Google for at have indgået aftaler med annoncepartnere, der forhindrer af de indgår aftaler med andre konkurrenter.

Hvis undersøgelsen ender med en egentlig anklage, vil EU kunne give Google en kæmpe bøde på op til 10% af virksomhedens globale omsætning, hvis EU konkurrence reglerne er overtrådt.

Tilmelding nyheder