Menu Luk

Google Quality Raters er med til at sætte standarden i Google´s søgeresultater

Google Quality Raters guidelines

Google Quality Raters Guidelines, bedre kendt som Retningslinjer for Kvalitet i Google´s søgeresultater. Retningslinjerne udleveres til deres ansatte redaktører, der arbejder med at forbedre deres algoritmer og kvalitet i søgeresultaterne på Google. De giver detaljerede instruktioner til at evaluere kvaliteten af websites ud fra forskellige scenarier og typer af websites.

Deres primære mål er at forbedre Google søgealgoritmen og levere en forbedret brugeroplevelse til de daglige brugere af Google, der søger efter specifikke emner på søgemaskinen.

Disse quality raters bruger disse retningslinjer som reference til at udføre tilfældige vurderinger af forskellige websites, og deraf afgøre relevansen og værdien af de websites, der vises i søgeresultaterne ud fra de beskrevne retningslinjer i Google Quality raters manualen på 176 sider. (Det er muligt at downloade denne pdf quality raters manual fra Google her).

Redaktørerne gennemgår manuelt titusinder af landingssider årligt for at vurdere deres relevans i forhold til specifikke søgninger på Google. Vurderingerne, som Quality Rater korpset udmunder i, er baseret på karakterskalaen, der er defineret i Google Quality Rater Guidelines.

Googles kvalitetsvurdering i quality guidelines er opdelt i to hovedområder:

 1. Sidekvalitet (PQ): Dette aspekt fokuserer på websitets kvalitet og vurderes ud fra forskellige faktorer, bla:
 2. Formålet med websitet? Tilføjer det værdi for brugeren? Især for YMYL (Your Money, Your Life) websites, der omhandler følsomme emner som sundhed og økonomi.
 3. Vurdering af indhold?  Hvad er det vigtigste indhold (Hovedindhold eller MC) og adskilles fra supplerende indhold (SC) som navigationselementer og sidebjælker.
 4. E-A-T  Ekspertise, Autoritet og Pålidelighed), der bestemmer indholdets troværdighed, hvilket er særligt vigtigt for YMYL-sider.
 5. E-E-A-T – Akronymet “E-E-A-T” står for Experience, Expertise, Authoritativeness, og Trustworthiness (Erfaring, Ekspertise, Autoritet og Troværdighed). Der er tilføjet et ekstra E og det er erfaring, som er tilføjet til den tidligere E-A-T vurdering.

Hjemmesider med høj kvalitet i Googles optik identificeres ved at opfylde specifikke krav, såsom at have et højt niveau af E-A-T, E-E-A-T – hovedindhold af høj kvalitet, brugervenlig navigation, et positivt omdømme og gennemsigtig information om indholdskilder og ansvarlige personer.

 1. Opfyldte behov (NM): Dette aspekt handler om at imødekomme brugernes behov: Google Quality Rater Guidelines giver eksempler for at hjælpe sine Qality Raters  med at klassificere forskellige søgeforespørgsler og vurdere kvaliteten af søgeresultaterne, der fremkommer i Google´s søgeresultater (SERPS). Derudover identificerer de utilgængelige websites.

Google Search Quality Raters bruger denne proces i evalueringen af søgeresultaterne:

 1. Indledningsvis i evalueringen? I den første fase gennemgår den enkelte quality raters indledende spørgsmål om den landingsside, de er blevet bedt om at se på. Spørgsmålene er formuleret til bedre vurdere sidens kvalitet og anvendelighed ud fra vejledningen, der er udarbejdet af Google.
 2. Redaktørerne og deres observationer bliver registreret med oplysninger om kvaliteten og karakteristika for landingssiden. Disse oplysninger er afgørende for at opdatere algoritmerne i forbindelse med Google maskinlæringssystem, og som efterfølgende indgår i Google´s algoritme system.
 3. De kontrollerer webstedet på mobil søgning: Husk, at disse vurderere i stigende grad fokuserer på mobile søgninger. Derfor er det mobil søgning en af de trin i deres proces at teste den samme søgning på en mobil enhed og vurdere kvaliteten der.
 4. De overvejer webstedets og udgiverens E-A-T og E-E-A-T (Ekspertise, Autoritet og Troværdighed)  den version med det ekstra E står for erfaring. Dette vurderingstrin er vigtigt, det viser noget om dem, der har udarbejdet indholdet og deres ry, og omdømme indenfor fagområdet ved at evaluere deres Erfaring, Ekspertise, Autoritet og Troværdighed.
 5. De foretager en registrering af deres vurdering af siderne på en vurderingsskal med Low, Medium og High, hvor der er inddelt i to muligheder indenfor samme kategori.
 6. De udarbejder deres vurdering med evt. kommentarer, der viser hvilke målepinde deres vurdering bygger på. Dette giver mulighed for nøjagtige justeringer af Googles algoritmer ved en kommende algoritme opdatering.

Google Quality Rater Guidelines opdateres jævnligt, hvilket gør det til en vigtig læsning for webmastere og SEO specialister.

Hvad kan Google Quality Rarters guidelines fortælle de enkelte website ejere.

Det  er vigtigt at tænke på denne guide om kvalitet i Googles optik, når du bygger og arbejder med SEO på din hjemmeside.

For at sikre en høj kvalitet og opnå høje vurderinger i følge Google (E-E-A-T) skal følgende følges:

 • Et klart defineret formål med siden, det gælder indhold og sammenhæng mellem kodning, tekstfundament og link opbygning, som bliver udført korrekt.
 • Titel-tags, meta-beskrivelser og sideoverskrifter, der klart beskriver landingssiden og det indhold, der er på den enkelte side.
 • Erfaring, Ekspertise, Autoritet og Troværdighed ( E-E-A-T ) indenfor det arbejdsområde du arbejder med.
 • En tilstrækkelig mængde af kvalitetsindhold på hovedsiden.
 • Oplysninger om webstedet og oplysningerne om websitet, med  virksomhedsnavn, adresse, telefon, e-mail adresse, CVR nummer mv. på en let tilgængelig placering.
 • GDPR og Privatlivsoplysninger skal tydeligt være en del af websitet.
 • Et stærkt forfatter-ry og en høj troværdighed af det enkelte website.
 • HTTPS protokol – Der findes stadig websites, der ikke har https protokol på deres website.  Dags dato er der ca. 83,3 procent af alle websites, der har https protokollen i brug. (Der er plads til forbedringer) Så hvis du stadig kører på http protokollen, så er det nok smart at få opdateret til den sikre https protokol.

Har du bemærket potentielle måder at forbedre dit websted på ud fra ovenstående? Så skal du ikke vente med at implementere disse ændringer, for hvis du ikke gør det, vil dine konkurrenter gøre det før dig!

Posted in Google