Google Panda Update ruller ud Internationalt

Google Panda Update ruller ud Internationalt

Som vi har beskrevet tidligere, så ændrede Google sine algoritmer i februar måned under betegnelsen Google panda Update, på mange blogs og fora går denne opdatering under navnet “farmer update”, hvilket skulle ses sammen med det var typisk sider med ringe kvalitet og linkfarme, der hovedsagligt fik klø af Googles nye opdatering.

Google ønsker at levere reelle og relevante søgeresultater til sine brugere, hvilket vil give den enkelte bruger den bedste oplevelse af søgningen.

Google startede med Panda update på udelukkende amerikanske søgninger, nu er udrulingen begyndt at sprede sig til resten af verden på engelske forespørgsler.

Google algoritmer

Google anvender forskellige algoritmer (identifikations systemer) til at klassificere de forskellige websites i forhold til hinanden, der er tale om den egentlige opsætning på det enkelte website, domænets trust, alder, popularitet, data hentet fra Googles værktøjslinje og mange andre forskellige parametre, som er medvirkende til at skabe et retvisende billede af de enkelte websites, og dermed kan bestemme det enkelte websites position i Googles søgeresultater.

Google Chrome

Google har på det sidste lanceret en måde, hvor den enkelte bruger kan blokere et websted fra søgeresultaterne på den pågældende maskine. I forbindelse med introduktionen til Google Panda Update, udtalte Google, at de ikke anvender de data, der indsamles via denne kanal, men kunne bekræfte der var op imod 84% sammenhæng imellem de sites, der var negativt påvirket af Google Panda Update og de sider brugerne havde blokeret via Google Chrome browseren.

Google kan med denne mulighed få bekræftet deres vurdering, og dermed se om der er sammenhæng imellem de forskellige mønstre i søgeresultater, der individualiseres på de forskellige maskiner.

 Hvem er det gået ud over med Panda Update

Virkningerne ses bredt på mange websites, men typisk er det de store sites, der er blevet ramt i første bølge af tsunamibølgen, dette skyldes store websites dels har mere trafik, mange flere links, hvilket giver mulighed for at vurdere disse sites på nøgleord med stor relevans. Med den seneste opdatering er også mindre websites ramt ifølge Amit Singhal, som står for søgekvalitet hos Google.

Hvad gør jeg, hvis mit website er ramt af Panda Update?

Google åbnede en tråd i Google webmasterværktøjer i forbindelse med lanceringen af Google Panda update, her kunne websiteejere skrive og give feedback på de ændringer, der havde ramt de enkelte websites i forbindelse med opdateringen.

Google anbefaler brugere, der er ramt af opdateringen gennemgår deres website med henblik på forbedringer af brugeroplevelsen, herunder at evaluere indhold, linkopsætning og foreslår at se på Googles retningslinjer for kvalitet, hvor der er information om hvorledes website opnår de største muligheder for god indeksering på Google.

Læs mere om Google  Panda update her

Tilmelding nyheder