Google truer med at lukke sine kontorer i Kina

Google truer med at lukke sine kontorer i Kina

Ifølge nyhedstjenester over det meste af verden oplyser Google at de overvejer at lukke sine kontorer i Kina efter hackerangreb.

På Google officielle blog skrives der at Google er træt af at tilpasse og censurere sine søgeresultater til det Kinesiske regimes ønsker – om hvad der må vises og hvad der ikke må vises til de Kinesiste brugere af søgemaskinen Google.

Google ønsker at indlede en forhandling med de Kinesiske myndigheder om hvordan Google kan levere kvalificeret søgedata til brugerne uden der foreligger en censurering, og som samtidig overholder den Kinesiske lovgivning.

Det Kinesiske marked er et vækstmarked, også for Google, der findes en anden stor søgemaskine spiller på det Kinesiste marked Baidu som har en god markedsposition.

Google kan i denne situation godt spille med musklerne, men opnår de så efterfølgende den effekt de ønsker, eller går søgemarkedet i Kina over til de andre søgetjenester der fortsat kører censur på fuldt tryk.

Årsagen til at Google reagerer som de gør skyldes tilsyneladende et hackerangreb.

Google forklarer, at deres servere er blevet angrebet i december, angrebene var rettet imod Kinesiske menneskeretsforkæmpere, og det er på den baggrund de ønsker af gennemgå deres aktiviteter i Kina.

Der er tilsyneladende tale om e-mali konti, der er blevet hacket hos nogle ganske få personer.

Den vestlige presse er glad for Googles udmelding, politikere, menneskeretsforkæmpere støtter op om Google og deres klagepunkter, medierne hylder her Google for initiativet. Men i Kina, her er der ikke den helt samme fokus på problemstillingen, da befolkning og presse ikke er orienteret om problemstillingerne – Kineserne bruger deres egen søgemaskine Baidu, så det vil ikke få den helt store effekt på det Kinesiske søgemarked, hvis Google lukker ned med kontorer etc.

Læs mere.. Google blog

Tilmelding nyheder