Microsoft kritisk sårbarhed Internet Explorer

Microsoft advarer imod kritisk sårbarhed i Internet Explorer

Dagen efter Google annoncerede at de var blevet hacket af Kinesiske hackere, kommer Microsoft så ud med en melding om at der er en sårbarhed i Microsoft Internet Explorer, Microsoft erkender sårbarheden er blevet brugt til at hacke flere net.

Der skulle være tale om en sårbarhed, der anvendes med en målrettet og sofistikeret kodning, som kan inficere andre firmanetværk, og give adgang hertil, udtaler Mike Reavy, direktør for Microsoft Security Responce Center.

Ifølge antivirus virksomheden McAfee, skulle angreb have fundet sted i perioden start december 2009 og til januar 2010, Microsoft bagatelliserer dog truslen over for Windows brugerne. McAfee udtaler, at brugere af IE kan kapres hvis de besøger en ondsindet hjemmeside, hvor den pågældende hjemmeside er vært eller inficeret med ondskabsfuld kode.

Windows Vista og Windows 7 har indbyggede faciliteter der beskytter computeren, således at angrebet ikke kan slå fuldstændigt igennem. Man kan forhindre datakørsel, hvilket kan afbøde angrebet.

Microsoft anbefaler brugerne at beskytte sin Pc ved at indstille PC zonen – dette udføres under Internetindstillinger, her sættes indstillingerne til Høj i stedet for mellem eller lav.

Men, man skal være opmærksom på at selvom man ændrer indstillinger er sårbarheden ikke fjernet, men eventuelle angreb vil være begrænsede ifølge Microsoft.

2 kommentarer til Microsoft IE

Tilmelding nyheder