Google lukker i Europa efter nyt EU direktiv

Google lukker i Europa efter nyt EU direktiv

Ifølge en blogpost på Google officielle blog lukker Google alle aktiviteter i Europa d.d. herunder den verdenskendte søgemaskine. Ledelsen har forsøgt at få omstødt det såkaldte cookies direktiv, som EU indfører d. 25. maj 2011. Cookie direktivet træder i kraft for at beskytte privatlivet hos den enkelte bruger af hjemmesider.

Google har ikke kunnet få sine argumenter igennem, med det er vigtigt at kunne målrette sine annoncer specifikt til sine brugere, denne metode anvender Google for at opnå den bedste klikrate, og derved største indtjening på målrettede reklamer, som tilpasses den enkelte bruger, hvilket indebærer at Google er nødsaget til at vide alt om sine brugere, og hvad de foretager sig når de taster og skriver på deres computer.

Som CEO Eric Schmidt fra Google engang udtalte, hvis der er noget, man ønsker Google ikke skal vide, så skulle man aldrig have foretaget sig det.

Omsætningen vil ifølge Googles beregninger falde med over 80 % i Europa, hvilket gør det umuligt at opretholde virksomheden på dette marked.

Larry Page udtaler, vi kan se hvilken vej vinden blæser! Vi har ikke mulighed for at bremse denne orkan, derfor vælger vi løsningen med at lukke Google ned i Europa, de afdelinger det går ud over er Irland, hvor mange af Google Adwords folkene sidder, hvor alle er sagt op, hvilket også er sket i Danmark og de øvrige Europæiske lande.

Google forventer alle Europæiske websider er de-indekseret indenfor 24 timer, det skyldes den store database med de mange data, som det tager tid at slette, udtaler Larry Page.

Det bliver spændende at se, hvem der tager handsken op, nu hvor Google er væk, mon det er de mindre directories, der igen begynder at være brugernes adgang til at søge viden på nettet?

2 kommentarer til Google lukker i Europa efter nyt EU direktiv

Tilmelding nyheder