Menu Luk

Google ønsker Patent på indsamling af WIFI data

Google´s forsøg med at indsamling af Wifi data foregik samtidig med at Google Street View vognen kørte rundt over det meste af Verden, det fremgår nu ifølge retsdokumenter.

Google ønsker nu patent på en teknologi, som indsamler, analyserer og bearbejder indhentede informationer og data fra åbne WiFI netværk.

Baggrunden for undersøgelsen af Google er  tilsyneladende opstået på grund af en klage indgivet for et par uger siden i Portland til domstolen, hvor der er indgivet anmeldelse over krænkelse af privatlivet fred, i forbindelse med Google´s uautoriserede opsnapning og anvendelse af disse Wifi data fra åbne netværk, som der generelt findes mange fra ikke sikrede internetforbindelser, hvor Routere står åbne for tilgang uden bruger ID og password.

Google står over for flere civile retssager i USA, samtidig er de i søgelyset og efterforskes for lignende forseelser i flere andre lande, herunder Canada, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien.

Ifølge sagsøgeren, kan Google’s teknologi indsamle data om mærke og model navne på trådløse routere, hovedadressen for routeren IP adressen og  den omtrentlige placering af det trådløse netværk (adgangspunkt) inden for brugerens bopæl eller forretningsområde.

I Googles patentansøgning til patentstyrelsen, så fremgår det at flere antenner kan monteres på køretøjet, hvorved det vil være muligt at stedbestemme præcist hvor routeren er placeret. Dette fremgår af en patentansøgning fremsendt til US Patent and Trademark Office i november 2008, her viser det, at Google målbevidst har skabt en teknologi til at indsamle, analysere og bruge data sendt af brugere over deres trådløse netværk.

Sagsøgerne forlanger at Google tvinges til at betale dem en erstatning, hvis Google har foretaget ulovlig indsamling af data fra deres routere.

Posted in Google