Censur på Internettet

SF foreslår censur på Internettet

I følge flere nyhedsmedier i denne uge har SF fremlagt forslag til censur på Internettet.

Det skulle angivelig være et emne der er taget op som et led i terror situationen, ifølge forslaget skulle det kontrolleres hvad folk søgte på – og hvis der var tale om opskrifter og bombeformler eller folk der river hovedet af hinanden, skulle det være strafbart, og ligestilles med at downloade børneporno etc. I grunden en god holdning, men det viser igen, at der ikke blandt hverken politikere, eller mange såkaldte kloge professorer, er det helt store kendskab til Internettets måde at fungere på.

Det er sørgeligt, at der gang på gang kommer udtalelser der bygger på populisme og smarte udtalelser, frem for erkendelser og knowhow om hvordan et moderne informationssamfund er strikket sammen og virker i praksis.

At censurere nettet er praktisk taget umuligt, uanset hvad der reelt foregår af aflytninger og lign. på Internettet kan en person der ønsker at kunne hente materiale der ikke overholder dansk lovgivning, downloade dette materiale fuldstændigt uden nogen form for risici for personen selv.

Uden helt at specificere det, kan der anvendes åbne netværk, proxy servere som typisk ligger i lande uden for den danske retsstat, her kan der kombineres med åbne net og proxy, måske igennem flere proxy servere, IP adresser skiftes under disse mellemstationer, de hårde servere står til rådighed uden logfiler etc.

Bevares der vil da være nogle der kan findes hvis man afsætter systemer, der ser efter specielle adresser og websites, og kombinerer det med teleudbydernes logfiler og den transmission der foregår her, men det vil typisk kun være de små fisk, som bruger egne computere eller skole og undervisnings computere til formålet, og er logget ind med eget ID.

De hårde kerner der vil have fat i disse emner finder man aldrig, deres adfærd er ikke tilgængelig nogle steder, de IP adresser der evt. vil foreligge hos teleudbydere etc. henviser til andres IP adresser, der bliver lånt på intetanende internet kundekonti, hos tilfældige personer, og typisk til en computer uden historik og egen Internetforbindelse.

De uheldige udlånere af IP adresser figurerer nu som bombemænd og lign. uagtet de ikke engang ved der har været nogle inde og låne IP adressen til et andet formål. Men de kan efterfølgende blive beskyldt for alverdens unoder, og komme i politiets søgelys når Rasmus betjent finder ud af den IP adresse fru Jensen´s  teleudbyder har tildelt hende, har været ude på et website som hun ikke måtte se, så har hun et forklaringsproblem, da hun ikke ved der har været andre ind over den Ip adresse hendes computer kører fra.

Derfor er censur en svær ting i et demokratisk system, specielt af det som brugerne søger og henter på nettet, det ville alt andet lige være bedre i de gode gamle DDR dage,  det passer godt til SF filosofien, så kunne man bare forbyde nettet, eller bruge samme princip som dem der skulle købe en Trabant, de skulle skrives op i 10 år. for at få en så dejlig en vogn. Lignende kunne så indføres for computere, så kunne anvendelsen af nettet begrænses. Der ville ikke være det store behov for fornyelser, så kunne alle stadig bruge en Commodore VIC 20 eller Commodore 64, så var problemet løst en gang for alle.

Det er jo et spørgsmål om politik.

Læs Politikens indlæg

Tilmelding nyheder