Ubuntu et Linux baseret system igangsat af Mark Shuttleworth

Ubuntu Styresystem

Endnu et styresystem, med Mark Shuttleworth som igangsætter, der er tale om et Linux baseret system, hvor kernen er Linux og dette system anvender en anden Linux distribution: Debians pakkesystem system apt og dpkg til håndtering af sine pakker.

Der findes efterhånden rigtigt mange systemer der bygger på Linux kernen, forskellen er måden hvorpå der kommunikeres med denne kerne, og hvilke muligheder der er for installation, brug af hardware, skærme, printere og alt muligt andet grej, der ønskes sammensat med ens styresystem.

Der er også forskel på hvor hurtigt der kommer nye distributioner fra de forskellige leverandører af Linux systemerne, nogle er yderst nørdede at arbejde med og andre kan opsættes som at arbejde i et Windows-baseret system, så der er mange muligheder at vælge imellem.

Ubuntu som også bygger på Open Source er en af de Linux distributioner der er kommet på markedet og har fået stor succes, dette skyldes ikke mindst at sydafrikaneren Mark Shuttleworth, bedre kendt som den første rumturist, der betalte for at komme ud i verdensrummet i 2002 og som opholdt sig på den Internationale rumstation i en uge. Han havde grundlagt sin formue i tiden før den første IT boble, og har stået bag finansieringen af Ubuntu projektet, og sat tingene i system.

Hans målsætning fra start var, at bygge et system der skulle tage kampen op med det kommercielle Windows og være bedre og gratis til alle.

Der er tale om Ideologi i forbindelse med Ubuntu, et fællesskab indenfor Open Source miljøet, og med åben kode giver det mulighed for god udvikling af systemet som løbende udkommer i nye versioner.

Læs mere om Ubuntu

Tilmelding nyheder