Socialdemokrater Europa-parlamentet diæter

Socialdemokrater diætregler og Europaparlamentet

I TV avisen i går blev der igen løftet en flig af hvorledes folkevalgte i Europa-parlamentet udnytter muligheder for at score lidt ekstra diæter og tilskud ud over den løn de får for at varetage det job de er valgt til.

Socialdemokrater er igen på banen diæter og EU.

Britta Thomsen fra Socialdemokraterne har hævet diæter for udgifter og fortæring i forbindelse med et møde i folketingets Europa-udvalg på Christiansborg, her hævede hun kr. 2200,- hun erkendte hun havde hævet dette beløb, på trods af hun boede 700 meter fra Christiansborg, og må formodes at have sovet og opholdt sig i sit egen hjem når hun var hjemme.

Oven i købet signalerer både hendes kropssprog og den efterfølgende udtalelse, at hun da godt kunne finde på at hæve tilsvarende diæt igen. Dan Jørgensen og Ole Kristensen er også tidligere kendte personer der kender diætseddelen i Europa-parlamentet.

Det er bare ikke i orden venner, når man repræsenterer et parti og borgere, skal man opføre sig anstændigt, det er trods alt skatteborgernes penge der er tale om i en eller anden grad, og når man ikke kender grænsen her, kender man så grænsen for noget af det anden man foretager sig?  Eller korrumperer magten til et nyt niveau hos disse parlamentarikere.

Hvor er Helle her? Er det i orden Helle? Er der radiotavshed?

Helle plejer ikke at undgå enhver chance for at profilere sig når kameraerne ruller, eller radio og lign.byder op, her er der tilsyneladende noget der ikke er så smart at kommentere på, men det burde man, hvis man skal tages seriøst i andre sammenhænge og ikke forbindes med, At det er partiet politik, hvilket må være tilfældet, hvis man ikke vil kommentere om Socialdemokraterne finder det i orden, at udnytte dette diætsystem til den yderste grænse.

Og ja, det gælder også andre partier, disse tag selv borde frister for mange personer, som tror de bare lige skal skrive deres navn og hente belønningen, uagtet de i flere tilfælde ikke lever helt op til regelsættet.

Der er åbenbart tale om personer der har svært ved at kunne forholde sig realistisk til virkeligheden, de tror fordi der udbetales diæter og lign. i forskellige situationer, hvor der reelt er behov, bare skal fifles lidt med dokumentationen, og så kan man hæve diæterne med god samvittighed, hvem husker ikke tavlen i EU parlamentet, hvor man skal notere sig til frokost for at kunne få diæter f.eks. om fredagen, og når der er skrevet på tavlen tager man efterfølgende hjem før frokost, men dokumentationen for man har været der til efter frokost er på den tavle man har skrevet sit navn, og vupti der er nok ingen der ser det, og samvittigheden er i orden hos den pågældende. Der er lignende eksempler, hvor en parlamentariker melder sig til et møde, dukker op, og 2 minutter efter forlader mødet og hæver diæt for dette møde.

Kan man forstå der er politikerlede tilstede?

Tilmelding nyheder