Isapi filter

Isapi filter kan være en løsning på skæve urlér

Har du problemer med dine urlér, så skulle du prøve at få installeret et Isapi filter på den webserver dit website ligger på.

Et isapi filter er fremragende til at ændre f.eks. url strukturen på et håbløst programmeret website, der er her tale om et lag der opsættes på webstedet, og som derefter omskriver de mindre gode urlér, set med søgemaskineøjne, til urlér der har en god mulighed for at blive indekseret i søgemaskinerne.

Isapi filtret kan sammenlignes med den funktionalitet som findes på Apache webserveren og kaldes en Rewrite engine som via dette system kan omskrive de forskellige dynamiske urlér til statiske urlér.

Isapi filtre er fremstillet til Microsoft webservere IIS.

Syntaksen er den samme på begge systemer apache rewrite og isapi rewrite, der er tale om regulære udtryk, kan køre på virtuelle værter (website niveau) hvilket gør, at andre brugere af den samme server, typisk hos et hosting firma ikke involverers ved brug af denne funktion.

Man kan afkorte sine urlér med følgende regel. Hvis den oprindelige adresse ser således ud.: http://www. mitwebsite.dk /produkter.asp?productID=4 kan den ændres til http://www.mitwebsite.dk/produkter/webdesign-4.asp her skal der kun en regel til omskrivning af denne:

RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^produkt/[^?/]*-(\d+)\.asp /produkter.asp?produktID=$1 [QSA]

Hvis man skal have mere kontrol med den måde strukturen sammensættes på, hvilket normalt vil være mere optimalt, skal man mappe indholdet, og følgende funktion kan anvendes i forbindelse med sit Isapi filter.:

RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteMap mitwebsted txt:mitwebsted.txt
RewriteRule ^produkt/([^?/]+)\.asp /produkter.asp?produktID=${mitwebsted:$1}

Produktmapper der skal være med mitwebsted.txt på serveren, med følgende parametre:

Produkter-1 1
udsalgs-produkter 2

Det kan anbefales at bruge et Isapifilter I situationer, hvor søgemaskine crawlerne ikke kan få indekseret siderne på grund af den dynamiske struktur.

Læs mere om Isapifiltre og serveropsætninger.

Tilmelding nyheder