Beskyt dit website mod indeksering på testdomæne

Beskyt dit website mod indeksering på testdomæne.

Problemet med et testdomæne er det kan blive indekseret af flittige webcrawlere og derved blive synligt på søgemaskinerne med alle de problemstillinger dette kan give, dublicate content, synligt for konkurrenter etc.

Man kan godt udelukke et testdomæne med flere teknikker, såsom robots.txt noindex, IP blokering og passwords beskyttelse mv. men der findes en bedre løsningsmodel.

Hvorfor ikke gøre som store websites, når de skal have et nyt CMS, Webshop etc. og oven i købet teste på det rigtige domænenavn fra start, i stedet for at have et testdomæne og efterfølgende skal flytte det, når det er færdigt!

Det er såmænd ikke så svært som det lyder.

Du kan opsætte Joomla, Drupal, WordPress, Magento, ja du bestemmer selv hvad der skal ligge på dit nye website, og på det rigtige domænenavn fra start, samtidig med dit gamle domæne kører videre med det indhold der er på dette site, andre kan ikke se dit testsite eller nye webdesign etc.

Kort fortalt handler det om styring med en lokal fil, der findes på alle edbmaskiner, bærbare, stationære etc. den ligger i følgende bibliotek.:

windows vista = c:\windows\system32\drivers\etc

windows xp = c:\windows\system32\drivers\etc

Filens navn er hosts

Det er den, vi skal ind og justere til dit nye website, samtidig med du skal have IP adressen fra det webhotel, der hoster det nye site, og hvor du skal have oprettet domænet, men ikke fået peget DNS over endnu til den nye webserver.

Proceduren er følgende.

  • Aftal med din host/webhotel at de skal oprette mitfededomæne.dk, og meddel dem det ikke skal gøres offentligt endnu, du får så tilsendt login informationer og den IP adresse dit website kommer til at ligge på, herefter kan du begynde opsætningen af det nye website.
  • Nu skal du så ned og finde filen hosts på din egen computer, den ligger i det tidligere nævnte directories, åben den med notepad eller noteblok ( BRUG ikke andre editorer, de kan smide formatering med, hvilket ødelægger filen). Herefter skriver du IP nummeret på den webserver dit nye site ligger på samt efterfølgende domænenavnet.
  • Gem filen.

Gå op i browserlinjen og skriv domænenavnet www.mitfededomæne.dk – nu kommer dit nye website frem på den maskine du arbejder på, maskinen bruger hostfilen til at fortolke, hvilket website du skal se og da der er oplyst en IP adresse og et domænenavn i din hostfil, er det herfra maskinen vælger den nye side.

Dit nye website kan kun findes af personer, som ved at det ligger på f.eks. IP Nummer.: 81.157.8.85 og hvor domænet er navngivet på denne adresse i den lokale hosts fil.

Når man har arbejdet med det nye website fjernes henvisningen igen fra hostsfilen, da den vil tilgå websitet via denne fil også selvom det er lagt online.

Det kan godt være det umiddelbart lyder svært, men når man arbejder med det vænner man sig hurtigt til at tilføje og slette IP og henvisningen til testdomænet. Man kan evt. bare sætte en havelåge # foran når adressen skal deaktiveres.

Og fordelene er mange, alle url adresser passer, der kommer ikke direkte urladresser, der peger i øst og vest og på billedmapper, som ligger på mitfededomæne.minwebudbyder.dk og skal tilpasses efterfølgende.

Når sitet er klart til drift, flyttes DNS fra det gamle kørende site over på den nye IP adresse hos udbyderen, efter normal DNS opdatering vil sitet blive synligt i takt med at alle navneserverne bliver bekendt med sites nye IP adresse, typisk fra få timer og op til et lille døgn.

Denne metode har vi anvendt i 10 – 11 år og der er aldrig nogen, der har fundet det nye site før det er kommet online i færdig version.

2 kommentarer til Beskyt dit website mod indeksering på testdomæne

Tilmelding nyheder