Affiliate marketing

Affiliate marketing

Er annoncesalg altid en god ide på et website?

Ud fra egne oplevelser og mange af de personer jeg spørger dagligt, er holdningen ikke så positiv som mange tror, når man kommer ind på et website klistret til i Google adwords annoncer og alle mulige og umulige banner og popup mv.

Her er det godt der findes en tilbageknap i browseren, så man kan finde noget mere spændende at se på, og det så hurtigt som muligt.

Her i sommer ledte vi efter et sommerhus i danmark og var inde på flere sites og fandt et mindre bureau med udlejning af sommerhuse.

Her blev sammen med formidlingen af de sommerhuse som var til udlejning i det pågældende bureau, udleveret nøgler på kontoret, husene blev besigtiget efter leje, alt i alt var her tale om en god gammel sommerhusudlejer i ordet betydning.

Men! så kom der mediestøj på linjen, det pågældende firma, ja der er tale om et firma der lever af at udleje sommerhuse, havde tilsyneladende en affiliate marketing aftale med Google, siden var fyldt med Google adwords annoncer, samtidig med præsentationen af de huse som sommerhusudlejeren selv udlejede, og her kunne man finde annoncer fra de store sommerhusudlejere, som er kendte på markedet, og se de havde udlejning i de samme byer som man søgte på bureauets website, ja og blandet sammen med bureauets egne udlejningsprodukter.

Hvor troværdigt virker det overfor en kunde?

I mine øjne ser det ud som om man ønsker indtjening på alt der rører sig på websitet, det er svært at se om kerneydelsen er udlejning af sine kunders sommerhuse – eller det er salg af annoncer fra Google, med al respekt for Google adwords, hører de ikke hjemme et udlejningssite af sommerboliger.

En virksomhed der sælger varer og samtidig fungerer som et affiliate marketing website af en eller anden grad, er en yderst uheldig sammenblanding, hvor virksomheden fremstår som en virksomhed der har ophørsudsalg, og slæber alt ind der bare kan dække omkostningerne til leje af webhotellet.

De eneste websites der kan forsvare at bære disse affiliate websites er aviser, nyhedstjenester, debatfora, private blogs og andre lignende websites.

Læs mere om Affiliate marketing

Tilmelding nyheder