Spam udløser bøde på 50.000 kr fra forbrugerombudsmanden

Spam udløser bøde på 50.000 kr.

Ifølge en pressemeddelelse fra forbrugerombudsmanden er der igen uddelt en klækkelig bøde til en erhvervsdrivende for udsendelse af spam e-mail.

493 e-mails er udsendt fra en webbutik, der solgte sportstøj til børn og unge, webshoppen havde udsendt e-mail til forbrugere, der ikke havde bedt om at modtage tilbud fra det pågældende firma.

Sagen er afgjort på baggrund af reglerne i markedsføringsloven § 6, hvor det klart beskrives at de er ulovligt at udsende e-mail til brugere uden deres samtykke. Dette gælder uanset om der er tale en almindelig forbruger eller en erhvervsdrivende. Det koster indehaveren af webshoppen kr. 50.000,- i bøde for overtrædelse af markedsføringsloven.

Det er dyrt at udsende spam

Ved overtrædelser op til 100 e-mail er prisen typisk kr. 10.000,- i bøde, for efterfølgende e-mail ud over de første 100, er prisen kr. 100,- pr stk. hvilket kan give en anseelig bøde hvis der er tale om store masseudsendelser af e-mail. En udsendelse af f.eks. 10 e-mail vil koste kr. 10.000,- og en udsendelse af 300 vil koste kr. 30.000,-

Denne beregningsmodel har været anvendt i mange sager om udsendelse af uanmodede e-mail, derved er der efterhånden skabt præcedens for modellen i retspraksis.

Tilmelding nyheder