Sluk for Google analytics

Sluk for Google analytics

Ifølge et indlæg på Googles blog bliver det fremover muligt at fravælge registrering i Google analytics, herved kan brugernes adfærd på det enkelte site ikke anvendes i virksomheders markedsanalyser og lign.

Baggrunden er at mange brugere ikke er særligt glade for at blive registreret når de besøger de forskellige websites. Mange brugere ønsker ikke, at de spor og informationer deres adfærd giver, registreres på Google analytics rapporter.

Metoden Google vil anvende til at give brugerne mulighed for at slukke for Google analytics, er et browser plugin med en tænd / sluk knap.

Google vil servicere de virksomheder der dagligt anvender Google analytics i deres måling af markedsføring og online annoncering, her vil muligheden for bedre webanalyser, som kan give øget salg, og styrke online markedsføringen af virksomhedens hjemmeside løbende forbedres.

Vores erfaring med plugin og lign. begrænsninger, siger at de fleste brugere i løbet af kort tid glemmer alt om de muligheder der ligger i de forskellige plugin, og surfer rundt som de plejer, der kan dog være virksomheder der ikke ønsker at vise deres tilstedeværelse på de enkelte websites, her kan man så bruge Google analytics tænd og sluk knap, til at undgå registrering i analytics systemet på den pågældende hjemmeside.

Men selv om man ikke bliver registreret i Google analytics, er sporerne og adfærden stadig mulig at spore på websites, det kan gøres med logfilsanalyser og serverlogs, her vil det være umuligt at undgå denne registrering, medmindre der anvendes proxyservere i forbindelse med besøget.

Google forventer browser plugindet er klar indenfor de kommende uger.

Læs mere på Googles officielle blog

Tilmelding nyheder