SEO opdatering Dandomain webshop

SEO opdatering Dandomain webshop

Der er kommet flere SEO nyheder til Dandomains kendte webshop.

Dandomain har opdateret sin webshop løsning, det er nu muligt at navngive sine ”egne” sider, dette er en klar fordel i forhold til tidligere, hvor det var shopsystemet der genererede de sider virksomhederne købte som egne sider.

Egne sider, er sider der ikke umiddelbart indgår i selve shopsystemet, men kan anvendes som informationssider, omhandlende produkter etc. tidligere var de bundet af en navngivning som f.eks. cms-111.html – i dag er det så muligt at få navngivet denne fil med et navn der svarer indholdsmæssigt til indholdet på websiden, systemet skal dog stadig have cms- som det første element i filnavnet, f.eks. cms-sorte-bal-sko.html

Man har hele tiden kunnet optimere med helt egne sider, uafhængigt af CMS systemet og de købte ”egne sider”, sider fremstillet i html i f.eks.  Dreamweaver, Stones webwriter, Frontpage etc. og uploaded i en rodmappe på webserveren, disse sider er statiske sider koblet sammen med CMS systemet.

Metoden var bedre end de websider der blev købt som egne sider i Dandomain webshoppen, da der var fuld kontrol over disse sider.

Ulempen i systemet ved anvendelse af denne type egne sider opstår, hvis der er koblet flere sprogversioner sammen, med f.eks. – .com, .de, se mv. til samme shop, så vil mappen med de sider der er hjemmefremstillet i html, og placeret i en rod mappe, figurere på alle sprogversioner, så danske sider vil være at finde på andre sprogversioner og herved opstår problemet med duplicate content.

Derfor er det klart bedre at anvende muligheden i de købte ”egne sider”, de er sammensat med den korrekte sprogversion, hvilket forhindrer de nævnte problemer, websiderne er en integreret del af webshoppen, og ikke en mappe med SEO filer etc. som kræver opdatering i en anden programtype, Frontpage, Dreamweaver etc.

Dandomain understøtter nu canocial tags

Canocial tags er udviklet så det skulle være muligt at kunne bestemme hvilken version af en webside virksomheden ønsker Google og andre søgemaskiner skal indeksere, hvilket ifølge tankegangen skulle eliminere risikoen for duplicate content.

Canocial tags er imidlertid en lappeløsning til et stort problem på søgemaskinerne, duplicate content eller dublikeret indhold, man skal derfor ikke altid forvente dette tags løser alle ens problemer i forhold til duplicate content.

Ved at følge med i forskellige debatter på nettet, vil man hurtigt opdage der er mange holdninger og forskellige erfaringer til canocial tags, som er udviklet fra søgemaskinernes side for at undgå duplicate content, disse tags er nu en standard hos, Google, MSN ( BING), ASK og Yahoo.

Men hvis man er opmærksom på problemstillinger og lign. samt om hvordan man rent faktisk holder øje med om det nu er de rigtige sider der indekseres, så er muligheden for at anvende faciliteten tilstede.

Dybest set gælder det om at de forskellige e handelssystemer indeholder justeringsmuligheder og funktioner, her skal det være muligt at tilkoble og vælge funktioner i takt med behov, således virksomheder kan styre deres SEO mest hensigtsmæssigt i deres e handelsløsning.

Der er dog stadigvæk langt til den fuldstændige ideelle shop, en webshop, hvor det er muligt at styre funktionaliteten på hele sites, således der ikke genereres urlér der er uhensigtsmæssige, dette i forbindelse med de forskellige nye funktioner der kobles på e handelssystemerne i dag, og hvor mange websider derved skaber duplicate content.

 Læs om vores SEO løsning til Dandomain webshop

Tilmelding nyheder