E handelsløsning - fungerer din webshop rent SEO mæssigt

E handelsløsning – fungerer din webshop rent SEO mæssigt

Mange webshop løsninger har det i princippet på samme måde som mange CMS systemer, de er simpelthen kodet så dårligt, at de i søgemaskinesammenhæng må kaldes håbløse, når der bruges hårde ord som håbløse, skyldes det at hele webarkitekturen er sammensat ud fra meget snævre rammer og med fancy detaljer frem for en shopløsning, der kan opfylde den moderne webshop ejers behov om en e handelsløsning, der både opfylder det rent visuelle billede af virksomheden over for forbrugeren, og samtidig har en arkitektur der sikrer, at websitet kan indekseres på søgemaskinerne uden de helt store omskrivninger og julelege.

Vi oplever tit de samme problemer med webshops som med CMS systemer, at strukturen og den kodningsmæssige baggrund for e handelsløsningen simpelthen er for dårlig.
Dette skal ses i lyset af at de leverandører der sælger disse løsninger skilter med de kan udføre søgemaskineoptimering af folks hjemmesider, hvilket kun gør problematikken endnu mere mudret for kunden.
Et kig på leverandørens hjemmeside og kodningen af denne fortæller ret hurtigt, at de vist ikke har det helt store overblik over søgemaskineoptimering, udover de har skrevet begrebet på deres website.

Der sælges flere shopsystemer i dag, der kan tale sammen med virksomhedens økonomisystem, og det herfra er muligt, at opdatere sin shop direkte i økonomisystemet. I de fleste tilfælde skaber disse systemer en url struktur der er håbløs set i forhold til søgemaskiner, opsætning af noget så banalt som metatags er hos flere leverandører lagt i SEO moduler, der skal tilkøbes for at få shoppen til bare at kunne et minimum af det man skal kunne forvente af en shopløsning i dag.

Det er ikke fedt, at have fået sin nye e handel – shopløsning lagt online og opdage der ikke kommer nogle kunder via organiske søgninger i søgemaskinerne.
Det der tit sker når sådan en løsning er kommet i luften, og man opdager den ikke giver det resultat som man havde håbet på, går man i gang med de såkaldte lappeløsninger og får via f.eks. en lappeløsning med udarbejdelse af 10 – 200 og sågar mange steder flere såkaldte temasider skrevet i ren html, og opsat så de virker som fiskekroge på søgemaskinerne til generering af trafik på udvalgte søgeord.

Problemet med denne løsning er, at der nu skal to systemer til at rette i sin e handelsløsning / shop – der oprettes varer via det traditionelle interface, og der skal bruges et program f.eks. Adobe Dreamweaver, Stones webwriter etc. til tema/skod siderne til søgemaskinerne og mulighed for FTP upload.
Dette gør det at den professionelle virksomhed har svært ved at overskue sin shopløsning i takt med den udbygges og varer skiftes ud og nye kommer til.

Denne løsning er ikke anbefalelsesværdig, selvom den kan redde situationen noget når der er fejlinvesteret i en forkert shopløsning. Men grundlæggende er det noget roderi som man skal holde sig fra.

Husk når du bestiller webshop hos en virksomhed, altid at kræve den er søgemaskinevenlig fra starten uden der skal tilkøbes dit og dat ( SEO moduler, omskrivningsmodul etc.) for det fungerer, hvis leverandøren ikke har varen på hylden, find en anden leverandør, det bliver du glad for på langt sigt, i stedet for at starte din forretning med en dårlig oplevelse, og skuffelser og omkostninger der er helt unødvendige.

Tilkøb af SEO moduler etc. til shopløsninger kan sammenlignes med, du går hen og køber en ny bil hos bilforhandleren, når du efterfølgende kommer og skal hente bilen på det aftalte tidspunkt, spørger du forhandleren om hvor den holder, han siger til dig det er den der står ude på pladsen på 4 ølkasser, og du bare kan tage den. Jeg kan ikke køre i den siger du? Der er jo ingen hjul på bilen? Nej svarer sælgeren, det skal tilkøbes som et hjulmodul og hvis du skal have sæder i bilen skal der tilkøbes et sædemodul og jeg anbefaler endvidere et varmemodul til vinterhalvåret.

Her ville du nok sætte hælene i? Ikke! men med din e handelsløsning nikker og bukker du bare, og tror tingene skal se således ud.

Vi tilbyder dig en total uafhængig rådgivning med dit næste shopprojekt, vi er ikke forlovede med nogle leverandører, derfor kan vi sikre dig en optimal e handelsløsning til en fair pris og en der fungerer fra dag et. Vores konsulenthonorar for en sådan opgave vil hurtigt være tjent ind.

Shopsystemer til e handel

Tilmelding nyheder