Rengøringsfirma politianmeldt for udsendelse af spam e-mail

Rengøringsfirma politianmeldt for udsendelse af spam e-mail

Ifølge en pressemeddelelse fra forbrugerombudsmanden, er en mindre rengøringsvirksomhed blevet politianmeldt for udsendelse af spam e-mail, med et krav om bødestraf.

Virksomheden forsøgte sig med online markedsføring med udsendelse af e mail til forskellige virksomheder, for derigennem at skaffe sig flere kunder. Problemet er at det kræver godkendelse fra modtagerne af disse e-mails, for at kunne bruge e-mail i online markedsføringen.

”Vi er et mindre rengøringsfirma, som er på udkig efter nye kunder” – dette var budskabet i e-mailen som virksomheden sendte til en lang række mailadresser.

Markedsføringsloven skal overholdes.

Reglerne er ellers ret klare på området, der har siden år 2000 været lovreguleret omkring udsendelse af uanmodede e-mail og telefax annoncering til personer der ikke har accepteret modtagelse af disse tilbud.

Den gængse praksis i bødestørrelsen for sådan en forseelse er normalt kr. 10.000,- for de første 100 e-mail og kr. 100,- pr. efterfølgende e-mail der er afsendt.

Men der er nok ingen tvivl om at mange små nystartede virksomheder ikke kender lovgivningen inden for online markedsføring, og specielt ikke er opmærksomme på regler om spam e-mail, retningslinjer og krav til udarbejdelse af  forretningsbetingelser, returret og lign. når der drives onlineshop.

Det burde måske være noget revisorer og advokater i større omfang afsatte tid til ved møder med deres klienter, der skal etablere forretning, her bør orienteres om online markedsføring, faldgrupper og regelsæt, i forbindelse med gennemgang af forretningsplaner og lign. for de nye iværksættere.

Det andet er noget af et wake up call for den nyetablerede virksomhed, som måske bare tror de har fundet på en god idé.

En kommentar til Rengøringsfirma politianmeldt for udsendelse af spam e-mail

Tilmelding nyheder