Internettet er ved at løbe tør for IPv4 adresser

Internettet er ved at løbe tør for IPv4 adresser

Du tænker ikke over det i dagligdagen, men på et tidspunkt i den nærmeste fremtid, kan din hjemmeside være usynlig for mange brugere, søgemaskineoptimering eller ej!

Internettet anvender IP adresser til, at lokalisere forskellige enheder på nettet, de bruges til tjenester som f.eks. webservere, hvor der er placeret hjemmesider, man kan på en enkelt IP adresse have fra et til mange hundrede domæner liggende, dette afhænger af, hvordan den enkelte virksomhed ønsker sin hjemmeside sat op. Ligeledes anvendes IP adresser til forskellige mailservere, printservere etc.

I dag er der kun 5% adresser tilbage, og indenfor det næste år vil de sidste IPV4 adresser være taget, således der ikke er flere tilbage til de enheder, der skal anvende disse for at fungere.

IPV4 systemet består af 4 billioner IP adresser 2 32 , hvilke grænse der forventes nået i begyndelsen af 2011.

Løsningen på problemstillingen er i dag IPV6 som har næste uanede adresse muligheder, derfor bør man, hvis man selv arbejder med servere og egne webapplikationer begynde at overveje en overgang til dette system allerede nu, således det ikke ender med sort skærm for nogle af ens brugere.

 

Tilmelding nyheder