Google ranking faktor - hvor vigtigt er hastigheden

Google ranking faktor – hvor vigtigt er hastigheden.

Som vi tidligere har beskrevet, vil Google begynde at bruge load time faktoren, hvilket svarer til indlæsningshastigheden i webbrowseren hos brugeren, hurtige indlæsningshastigheder skulle give webstedet bedre kredit i forhold til langsommere websteder i Google algoritmebehandling, da Google mener kvaliteten også omhandler hurtige skift imellem de forskellige websider på et website.

Google webguru Matt Cutts udtalte i forbindelse med Coffein opdateringen, at man ville begynde at anvende indlæsningshastighed som et parameter i forbindelse med andre faktorer, der tilsammen giver websites gode placeringer på Google.

Når Matt Cutts udtaler sig, begynder hele flokken af website ejere at rette ind til højre, de er nervøse for at de resultater de allerede har opnået forsvinder som dug for solen, dette er forståeligt nok, men det er ikke den eneste ranking faktor der bestemmer placeringen i søgeindekset.

Matt Cutts har udgivet en lille video om hastigheds faktoren i forbindelse med indlæsningshastigheden, her vil man kunne høre, at Google stadig vægter relevans som første prioritet, dernæst kvalitets backlinks samt flere hundrede andre faktorer som er medbestemmende om et aktuelt websites placering i søgeresultaterne på dagen.

Hvis to ens websteder har alle disse ranking faktorer ens, rent algoritme og vægtningsmæssigt, vil hastigheden spille en rolle, da det hurtigere websted bør give en bedre brugeroplevelse.

Google formål med at drage indlæsningshastighed ind i algoritmeberegningerne, er at få webmastere til at tænke i de baner der hedder hastighed, vi har som gamle branchefolk indenfor IT og programmering været med i rigtigt mange år, tidligere var det noget af det vigtigste at få programmer og filer til at fylde så lidt som muligt, dette skyldes, at harddiske og ram mv. var begrænset, og store programmer krævede meget plads til afvikling, ligeledes var det med båndbredde på netforbindelser, hvor små hastigheder og programmer der fyldte godt, krævede lang tid til at overføre data imellem.

I takt med at harddiske voksede, ram priserne raslede ned i pris og Internetopkoblinger fik bredbånd med større og større hastigheder ændrede programmørernes fokus sig til funktionalitet, frem for størrelse af programdele og downloadhastigheder.

Googles vægtning af indlæsningshastighed

I forbindelse med moderne SEO og søgemaskineoptimering, kræver det test og mange test på forskellige platforme og under forskellige konditioner, for at kunne afklare betydningen af indlæsningshastigheden i praksis. Dette afviger ikke fra alt anden online markedsførings arbejde og SEO, alt Internet markedsføring kræver test på mange test domæner, og det er ikke nok bare at teste på et par stykker, der skal udføres omfattende test, analyser og beregninger for at komme i mål for kunderne.

At teste for nye SEO faktorer på kunde website og sites der kører i fuld skala, er absolut ikke tilrådeligt, det er i hvert fald ikke en praksis der anvendes i vores virksomhed.

Tilmelding nyheder