Google placering – Google Maps

Google placering – Google Maps

Google tilpasser sin resultatliste efter forskellige aktuelle forhold fra den bruger der anvender søgemaskinen. Google anvender f.eks. placering som et parameter for resultater, hvis brugeren søger efter f.eks. en pizzarestaurant, er det normalt brugerens hensigt at finde en i nærheden af hvor der søges. Google anvender her placering til at stedbestemme din søgning, således du får de mest relevante søgninger i forhold til det nærområde du befinder dig.

Google og registrering af placering!

Google forsøger automatisk at registrere placeringen, når du anvender Google toolbar med funktionen Google placering, her er det muligt at søge indenfor et specificeret område eller i nabolaget.

Den placering, som aktuelt anvendes til at stedbestemme hvor du søger fra, er angivet i et felt til venstre i resultatlisten, men du har selv mulighed for at ændre den aktuelle position som Google foreslår, her kan du skrive vejnavne, postnumre, byer etc. og du har mulighed for at gemme disse informationer, så de ikke skal indtastes hver gang du søger på Google.

Når Google udvælger en placering, foregår det ved brug af den IP adresse du anvender i forbindelse med søgningen, din tilpassede manuelle placering gemmes i en browsercookie på din egen computer og i browseren. Når der efterfølgende søges på Google Maps, anvendes den lokale indstilling for placering i stedet for Google´s registrerede data.

Alt i alt en nyttig facilitet, som giver brugerne mulighed for at stedbestemme sin søgning specifikt på lokalområde etc.

Tilmelding nyheder