Google vægter loadtime i forbindelse med SERPS

Google vægter nu loadtime i forbindelse med SERPS

I forbindelse med de mange nye faciliteter Google har implementeret på søgemaskinen de sidste mange måneder, i forbindelse med Google Caffein opdateringen af søgemaskinen, er der kommet et parameter mere med, som man som website ejer skal være opmærksom på i 2010.

Load time, eller oversat til dansk hastigheden, hvormed en side hentes på et givent websted, her er der tale om hvor hurtigt siden loader hos brugeren, og hvor mange sekunder der går inden brugeren kan se hvad websitet tilbyder etc.

Her vægter Google nu load time, hvor denne hastighed nu også skal undersøges og tilpasses af SEO leverandøren, dette på lige fod med de mange andre faktorer der udføres i forbindelse med en søgemaskineoptimering af et website.

Google Caffein opdateringen vil nu også bruge dette parametre til af få de bedste søgeresultater frem når der søges på søgemaskinen.

Hurtige indlæsningshastigheder.

Google load timeHastigheden på dit website betyder nu noget for placeringer på Google 

Ved at have en hurtig indlæsningshastighed skabes der bedre brugeroplevelse for den enkelte bruger, grafiktunge sider der tager mange sekunder er ikke den bedste brugeroplevelse, det kender vi selv når man kommer ind på en side hvor de enkelte billeder ikke er optimeret og fylder for mange Kilo byte eller sågar Mb nogle steder, med deraf mange lange og seje load tider.

Webstedseffektivitet

Webstedseffektivitet kan kontrolleres i Google webmaster værktøjerne, dette værktøj viser det bedste estimat for downloadtider for dit website, da det er opbygget ud fra data der er indhentet fra hele verden og med forskellige browsere og konfigurationer. Med Googles værktøj kan man arbejde over tid for at få omlagt sine programmeringsmetoder, således downloadtiden nedsættes i forhold til den tid det tager nu.

Googles webmaster værktøj er mest præcist når der er mange datapunkter at hente sin information fra, hvis der er tale om et mindre website med lav søgevolumen kan de resultater man kan hente fra værktøjet give et forkert billede af de faktuelle forhold hos brugere af websitet.

Load hastighed på webstedet og forbedring af denne.

Når load hastigheden nu bliver en vigtig faktor i virksomhedens søgemaskineoptimering, vil man som SEO rådgiver og programmør være forpligtiget til at se med SEO briller på den tid det tager at loade de enkelte websider.

Et problem er typisk at grafikdelene er for tunge på mange websites ( fylder for meget i kb), der tænkes i dag ikke så meget i at grafikdelene ved korrekt billede behandling kan minimeres til størrelser, hvor det ikke udgør nogen mærkbar forringelse af billedets kvalitet.

Ligeledes kan der i mange tilfælde reduceres i forhold til CSS og stylesheet. Database udskrevne sider kan gemmes i en cache til sit website.

Hermed formindskes load tiderne og ressourceforbruget på serveren nedsættes, dette giver hurtigere præsentationer til brugerne, det er også mulighed for at sætte et system op der gemmer statiske kopier af hjemmesiden, disse sider er dem som brugeren henter når brugeren anvender webstedet, her får brugeren serveret den statiske side, disse sider kan så sættes op så de ved rettelser i det eksisterende system, straks bliver opdateret med en ny statisk version når den pågældende webside opdateres.

Man skal her være opmærksom på, at mange af de systemer der i dag findes fra CMS leverandører til at omskrive og producere statiske websider kan give problemer. Problemet er typisk, at websider der ellers overholder validerings kravene fra W3C standarden (The World Wide Web Consortium), pludselig får en bunke fejlkoder og resultaterne kan give problemer på de forskellige browsertyper der anvendes blandt brugerne.

Derfor skal man ikke hovedløst kaste sig over reduktion af load hastigheden, det må ikke ske på baggrund af at den kodning der sættes i stedet ikke overholder standarden fra W3C. Hvis man skal vælge er det bedre at standarden fra W3C overholdes frem for at websitet loader 0,03 sekunder hurtigere end ellers.

Vi vil bruge en del udviklingstimer i 2010 til at finde et balanceret system der kan give vores kunder websites en hurtig indlæsningstid, uden at der opstår validerings problemer ved test hos W3C consortiet. du kan læse mere om webstedseffektivitet  og Google søgemaskineoptimering på vores hovedside.

Tilmelding nyheder