Google directory

Google directory – dmoz ( Open Directory Project ) leverer datafeed

Vi fik i dag en forespørgsel fra en kunde om dmoz.org og betydningen for troværdighed i Google, vi giver her vores besyv med hvordan vi opfatter betydningen af dmoz.org i dag.

Google anvender dmoz.org til sit eget webkatalog og henter data herfra og bruger disse og kombinerer dem med søgeresultater til vægtning og placerings af websites.

Tidligere var værdien af dmoz link høj og man skulle altid prøve at få sit website optaget her, i den senere tid stilles der spørgsmål ved værdien af links fra dette katalog.
Dette skyldes, at Google ikke opdaterer sit katalog ret tit, men nogle gange om året. Det kan konstateres ved at foretage søgninger i dmoz.org katalog, og derefter foretage samme søgning i Googles katalog. Her vil man opleve der går lang tid fra optagelsen har fundet sted i dmoz til den indgår i Googles katalog.

Sidst er der stillet tvivl ved værdien da Google fjernede sin anbefaling til optagelse i dmoz.org, dette skete i forbindelse med at Google ikke ville acceptere betalte links, hvor der blev solgt linkjuice uden rel=nofollow ( et tags som ikke sender linkjuice med ). Samtidig hermed ville det måske virke lidt underligt, at dmoz.org gik fri, vel vidende, at det at blive optaget her kan være forbundet med store problemer, der er i næsten ethvert forum der vedrører søgemaskiner på nettet diskussioner om, korruption og redaktører, der meler egen kage og sylter konkurrerende sider mv. over det meste af Verden og indenfor mere eller mindre alle kategorier.

Vores anbefalinger er imidlertid, at man skal tilmelde sit site til dmoz.org ligesom man tilmelder sig andre directories for at få etableret indgående links til sit site – og ikke skelne så meget til linkværdier etc.

Læs mere om dmoz.org og Google directory

Tilmelding nyheder