Menu Luk

Google opdaterer deres Core algoritme

Google meddeler at de opdaterer deres kernealgoritme, bedre kendt som Core algoritmen, som er den grundlæggende algoritme på søgemaskinen.

Selve udrulningen forventer de tager ca. to uger og startede d. 22 august 2023.

Der er tale om den anden kerneopdatering i år, der var en lignende opdatering i marts 2023.

Er du eller bliver du ramt af denne opdatering af Core algoritmen?

Hvad er ens handlemuligheder, hvis man bliver påvirket? Google har delt råd om, hvad der bør overvejes, hvis man tidligere har oplevet negativ påvirkning fra en kerneopdatering:

Der findes ingen specifikke skridt, der skal tages for at løse problemerne i følge Google. En negativ påvirkning af placeringen betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt med dine sider. Google har stillet en liste med spørgsmål til rådighed, som du bør overveje, hvis din hjemmeside påvirkes af en kerneopdatering.

Du kan ligeledes læse vores tidligere indlæg om drop i Googles søgeresultater og hvordan disse problemer med tab af organisk trafik fra Google kan løses.

Google har udtalt, at der potentielt kan ske en ændring mellem de forskellige kerneopdateringer i deres søgeresultater (SERPS), som vil påvirke nogle hjemmesiders placeringer.

Sider, der måske ikke præsterer så godt som før en kerneopdatering i Googles søgeresultater, har ikke nødvendigvis nogen grundlæggende fejl. De er ikke blevet ramt af Google´s spampolitikker eller blevet påvirket af manuelle eller algoritmiske tiltag, som det kan ske for sider, der overtræder disse politikker.

Kerneopdatering eller “opgradering af motoren” på Google går ikke nødvendigvis efter specifikke sider eller websteder. Fokusområdet er i stedet forbedring af søgeresultaterne ved bedre vurderingsmetoder og hvordan indhold sorteres og klassificeres i søgeresultaterne.

Som altid, så anbefaler Google brugerne at forbedre indholdet på sitet, men vi ved af erfaring, at der tit kan være andre indekseringsbarrierer, som bliver udløst, når en større opdatering ruller ud, så det er ikke altid det indholdmæssige, der skaber problemet.

Læs mere om Google opdateringen her. og deres anvisninger til hjælp hvis dit site er ramt

 

Posted in Google