Google bliver anklaget for konkurrenceforvridning af EU

Google bliver anklaget for konkurrenceforvridning af EU

EU kommissionen stiller nu Google et ultimatum, hvis de vil undgå et sagsanlæg på grund af Googles dominans, hvor kommissionens vurderer at Google favoriserer egne produkter i søgeresultaterne.

EU-kommissær Joaquin Almunia har anmodet Google om at ændre deres forretningsmodel, således de ikke er konkurrenceforvridende og monopoldannende, i den måde de markedsfører deres egne produkter og tjenester i søgeresultaterne.

Google har en markedsandel på over 90 % i forbindelse med alle søgninger, det betyder de dominerer markedet og derved har mulighed for at favorisere egne produkter på bekostning af andre aktører i markedet.

Der er sammenlagt 17 anklager mod Google, som blandt andet firmaer som Microsoft, TripAdvisor og Expedia har indgivet til kommissionen.

Der anføres endvidere fra kommisæren, at Google kopierer andres indhold uden tilladelse samt begrænser online markedsføring og annoncering med konkurrenceforvridende aftaler.

Joaquin Almunia håber Google tager i mod tilbuddet, og vil følge kommissionens påbud og ændre deres forretningsmodel. Hvis Google ikke tager imod tilbuddet, så vil kommissionen indlede en retssag og her vil Google kunne komme til at betale bøder i størrelsesordenen af 10 % af virksomhedens samlede omsætning.

Google anerkender ikke kommissionens anklager og lægger op til en dialog i forhold til anklagepunkterne.

Det er set før i historien, hvor Microsofts grundlægger Bill Gates forklarede sig over for kongressen, det var en total fiasko for ham og hans virksomhed, og sidenhen er Microsoft blevet dømt til at betale formuer i bøder for overtrædelser af konkurrencelovgivninger i mange lande.

 

Tilmelding nyheder