Menu Luk

FBI optrævler Phishing bande i USA og Egypten

FBI har i forbindelse med anholdelser i USA og Egypten afsløret en phishing bande med forgreninger flere steder i USA og Egypten, der skulle ifølge forlydender være tale om at mindst 100 personer, er anholdt i forbindelse med FBI´s kampagne.

FBI har igennem et stykke tid efterforsket phishing angreb mod banker, hvor uanede kunder via den traditionelle metode med, at svare på en fremsendt e-mail, hvor der lige skal indtastes stamdata fordi banken har haft et problem med sin server eller lign. og derefter lænsede kundernes konti.

Som vi tidligere beskrevet er denne fremgangsmåde efterhånden temmelig kendt worldwide, også danske banker oplever jævnligt disse phishing angreb mod deres kunder.

Metoden går ud på, at fremsende en e-mail der ligner en side man normalt forbinder med sin almindelige bank, men der er ikke tale om en almindelig bank eller en almindelig hjemmeside, man skal bekræfte sine informationer på, der er tale om et falsk website på en helt anden webadresse og normalt i et helt andet land.

I forbindelse med den verserende sag som FBI arbejder med skulle der være tale om bedrageri for omkring 1,5 millioner doller som uretsmæssigt er hentet ud fra intetanende kunders konti.

Lad os håbe det hjælper lidt, hvis de får signaleret, at man finder disse svindlere, i mellemtiden bør folk generelt tænke sig bedre om, og ikke udlevere kreditkortoplysninger til alle og enhver, men det sker desværre nok ikke.

Vi har igennem lang tid i firmaet haft en tradition, hvor vi når vi modtager disse famøse opdaterings mail, og ser dem ved gennemgang af spamfiltret – sender vi dem til den pågældende bank eller pengeinstitut, med de login informationer vi har liggende på den pågældende.

Dette modtages generelt meget godt, vi får altid personlige breve tilbage, hvor de takker for informationerne. Hvis sådanne tiltag kan være med til at lukke en phishing server, eller domæne ned hurtigere, er det den smule ekstra tid det tager værd at sætte af til det, da det sparer mennesker for at blive blanket af i forbindelse med phishingangreb.

Læs mere.:  Microsoft phising angreb Hotmail Phishing angreb Danske bank

Posted in Internettet