EU ser kritisk på ny Facebook funktion

EU ser kritisk på ny Facebook funktion

Eu er ikke ligeså begejstret over det sidste nye på Facebook funktioner som Facebook er.

Når der i dag skal markedsføres sociale tjenester, det gælder store som små tjenester skal der ske udvikling, således at online markedsføringen sker hurtigt og smertefrit og helst uden de helt store markedsføringsomkostninger.

Facebook har ry for at være i front når det drejer sig om kontroversielle holdninger til sin brugerskare og deres rettigheder vedr. privatliv.

Nu er der så rejst tvivl om privatliv og beskyttelse af disse oplysninger i forbindelse med Facebooks sidste nyhed, som er en funktion, der genkender ansigter på de billeder brugerne lægger online på Facebook netværket.

Metoden der anvendes til ansigtsgenkendelse, betyder man selv skal ind og fravælge denne funktion, hvis man ikke ønsker at blive tagget i forbindelse med billeder, som man ikke selv har godkendt eller set tidligere.

Bloomberg skriver at EU nu vil foretage en undersøgelse og kommenterer i øvrigt på funktionaliteten, hvor de mener det ikke skal være tilladt for Facebook at tagge billeder automatisk uden personens tilladelse.

Der er også andre lande, som ser med bekymrede øjne på det sidste nye tiltag fra Facebook, de er nu gået i gang med undersøge om de nye funktioner og billedbehandling strider i mod databeskyttelses direktiver i de enkelte lande.

EU har ligeledes været indover ved Google og Microsofts håndtering af privatlivsoplysninger, sidst hvor Google fik Tyskerne op i det røde felt i forbindelse med Google Street view.

 

Tilmelding nyheder