Duplicate content - Søgemaskiner

Vær opmærksom på Duplicate content

Duplicate content er noget søgemaskinerne ikke kan lide, der er tale om ens indhold på flere sider på et domæne eller om samme indhold spredt ud over flere domæner.

Det er ikke altid med henvisning til at få flere besøgende ( ondsindet optimering ) på sit website der foretages kopieret indhold, problemerne kan opstå utilsigtet, når man ønsker at f.eks. have printvenlige sider, samt sider med dynamisk og statisk urlér på samme websted. Her bør man ved hjælp af robots.txt eller noindex metatags styre tilgangen til den version man selv ønsker skal indekseres af søgemaskinerne.

Hvis man ikke selv er aktiv i denne proces risikerer man at søgemaskinerne vælger for en, og det er ikke altid den version man selv ønsker indekseret, der rent faktisk ligger i søgemaskinernes indeks.

Der findes en risiko for væsentlig forringelse af ens website placering i søgemaskinerne, hvis f.eks. Google mener sitet på den måde der indekseret på tværs af domæner, internt og eksternt.

Der endda en risiko for sitet kan blive helt udelukket (Fjernet fra index) i søgemaskinerne.
Pas på når du sætter nye domæner op selv eller køber domæner fra forhandlere, der ikke helt er klar over hvordan domæne pegningen skal finde sted, her tænkes specielt på, hvis pegningen sættes op på DNS serveren som et almindeligt website, er der en risiko forbundet herved for at de websites vil fremstå overfor søgemaskiner med det helt samme indhold, men på forskellige domænenavne, Du kan undersøge det ret nemt selv, hvis du f.eks. har domænenavnet.mitgamledomæne.dk og køber mitnyedomæne.dk og du ved brug af domænet kan navigere på begge domæner, hvor du i browserlinjen kan se f.eks. mitgamledomæne.dk/fedeartikler.html og tilsvarende på mitnyedomæne.dk/fedeartikler.html – så er der tale om dobbeltindeksering på begge domæner, her skal du handle og bestemme, hvilket domæne der skal være hoveddomænet ved brug af 301 redirect koden. Hvis der er tale om detnyedomæne.dk skal redirecte til det gamledomæne.dk skal der når der indtastes i browserlinien detnyedomæne.dk/fedeartikler.html skiftes over så du ser detgamledomæne.dk/fedeartikler.html

Tilmelding nyheder