CMS system og søgemaskineoptimering

CMS system og SEO moduler til søgemaskineoptimering.

En kunde som vi udførte SEO for i sidste uge anvendte et CMS system fra en dansk udbyder, dette system skulle være udstyret med alverdens spændende søgemaskineværktøjer til at få siderne rigtigt placeret i søgemaskinerne, der var tilkøbt SEO moduler så det rigtigt kunne komme til at spille, selv for nybegyndere.

Med som vi har illustreret tidligere er der mange af disse såkaldte vidunderpakker / lykkeposer der går under betegnelsen SEO moduler, hvis vi skal evaluere disse, er meget af det ikke andet end pap og plastik. Det samme var tilfældet her.

Der var når der blev logget ind via frontenden til CMS systemet, en funktioner beskrev med pæne typer ”Søgemaskineoptimering” Juhu tænkte jeg, her må der være noget med kød på, med sådan en overskrift, men desværre, modulet gav mulighed for, at justere title, description og keyword, og der stod der måtte være op til 1000 tegn i rubrikken. Hallo hallo spam på første klasse!

URL strukturen var stadig den samme med dynamisk genereret url´er med ? og en dårlig url struktur, der besværliggør indekseringer i søgemaskinerne.

.Net når det er værst! Men en view state på højde med Eiffeltårnet, var der også blevet plads til i koden på websitet, guf til søgemaskinespiderne.

Et sådant system er blevet kodet uden omtanke, eller af personer der mangler programmørmæssige kvaliteter, det kan godt være programmører syntes der er fint at få pæne facader etc. på systemerne, men i sidste ende, er det den kode et sådant system bliver bedømt på, når det skal i søgemaskinerne som nu engang tæller, hvis den skal frem i lyset.

Der er ikke så mange valgmuligheder i en sådan situation, hvor vi ikke kan kode systemet om, man kan tilbyde kunden, at håndkode de sider der skal løftes ind og derved indsættes der x antal statiske sider på et dynamisk website, ja, det er noget rod, alternativet er, at kunden skifter system til noget der fungerer fra start eller tilbyde vores Optimizer løsning.

Heldigvis har vi udviklet en dynamisk SEO optimizer for 5-6 år siden, og der er rigtigt mange kunder der er glade for denne løsning. Optimizeren importerer siderne ind fra et dårligt CMS system on-the-fly og justere dem efter forud definerede processer, smider dem i en database der ligger på en af vores servere, hvor tilpasninger,og justeringer forgår og præsentere dem for brugeren på en korrekt url struktur.

Kundens nyindkøbte eller ikke søgemaskinevenlige system fungerer som et eller andet modul de kan skrive tekst og sætte billeder i, resten foregår via optimizer modulet som placeres hos kunden i rod bibliotek.

Hele procesforløbet foregår via vores kodning og selve databasebehandlingen, brugeren oplever ikke, at data har sust rundt på nettet imellem flere servere for at blive indekserbart på søgemaskinerne og skodkoderne renset ud, inden det via kundens eget website igen vises til brugeren.
Dobbeltindekseringsproblematikken håndteres også fra systemet der forhindrer, duplikeret indhold.

Og, jo venner der er tale om helt clean WhiteHat SEO optimering, de sider brugerne oplever, ser søgemaskinerne på fuldstændigt samme måde, CMSéns skod koder er udelukket for robotter.

Den første dynamiske optimizer version kodede jeg selv i PHP og med brug af Mysql som databaseserver, ud fra et aktuelt behov hos en kunde. De grundprincipper den er bygget op om, har faktisk kørt lige siden uden de store justeringer i programkodningerne, jo der er opdateret til nyere PHP versioner, men den basale struktur er næsten ens fra første version og til den der kører i dag.

Da flere og flere bruger .NET har en af vores programmør-hajer også skrevet en tilsvarende i asp og .net, så vi kan tilbyde løsningen til både PHP, ASP og .NET folk der er kommet i knibe med dårlige CMS løsninger, og hvor de ikke ønsker, at skifte til noget CMS system der fungerer.

Men det ville være lettere at have et system der var optimerbart, end tilbygge et lag på et eksisterende CMS system med serversite løsninger til disse opgaver. Men det er da heldigvis muligt.

Set i lyset af der efterhånden findes rigtigt mange systemer der fint kan tilpasses så de fungerer i søgemaskinesammenhæng, så oplever vi flere systemer i det købte segment, der bare ikke fungerer optimalt, og med muligheder for ordentlig optimering.

Men der findes da heldigvis også CMS systemer der er ok, men at fortælle en kunde, at deres investering i det sidste nye website, med den sidste nye teknologi, slet ikke står mål med de krav der stilles i forbindelse med udførsel af SEO på deres CMS system, er en svær opgave, for de havde fået at vide det fungerede perfekt og nu skal der tilbygges med tilbygninger for at køre optimalt.

Tilmelding nyheder