Apache webserver - vel nok Verdens mest benyttede webserver

Apache webserver fra the Apache Software Foundation

Apache webserveren er en server der har en lang historie, den tidlige version blev skabt af Robert McCool på NCSA.

Da han stoppede hos NCSA i 1994 gik projektet i stå, senere dannedes en bruger gruppe af frivillige programmører, og med baggrund i den eksisterende server gik udviklingen i gang med den første version af Apache og i 1995 blev version 0.6.2  lanceret.

Der er kommet mange versioner til siden og Apache webserveren er i dag vel nok Verdens mest benyttede webserver, og som samtidig er udgivet under Open Source, hvilket vil sige serveren er frit tilgængelig til alle.

Projektet er ligesom f.eks. Debian ( Linux distribution ) vedligeholdt af en stor gruppe af frivillige programmører rundt omkring i Verden, denne gruppe vedligeholder, og udvikler på serversoftwaren og skaber nye og gode produkter, som kan benyttes gratis for brugerne.

Hosting af flere domæner på samme webserver var Apache den første til at tilbyde. Dette blev løst ved brug af virtuelhost, som giver mulighed for ligge næsten ubegrænset mængder af domæner på samme server, dette tilråder vi dog ikke, da der er mange andre faktorer, man i sin online strategi bør tage højde for, men mange billige webhoteller smider rask væk store mængder af domæner på samme server, med de ulemper det nu giver.

Apaches andel af servermarkedet ligger på omkring 70% og systemet kan anvendes på de fleste styresystemer, her tænkes specielt på Unix, Linux, FreeBSD ,Windows samt de systemer der bygger på Unix og Linux i sin kerne struktur.

Vi er yderst tilfredse med at arbejde med Apacheservere i forbindelse med SEO og søgemaskineoptimering, og for at arbejde med systemer der ligger på Apache servere, grunden hertil er, at der er rigtigt mange muligheder for at tilpasse serveren og anvende forskellige moduler i forbindelse med afvikling af programmer, omskrivnings procedurer og moduler til søgemaskineoptimering, som nemt tilpasses med brug af Rewrite Engine delen i server softwaren, endvidere er der et utal af muligheder for at anvende htaccess filen til forskellige formål, redirect 301, 302 koder, egne 404 sider samt mange andre muligheder.

Andre server typer kan godt håndtere lignende, men her skal der typisk købes ekstra software i form af isapifiltre etc.

Læs mere om Apache serveren på the Apache Software Foundation website.

Tilmelding nyheder