juni 2010 – Online Marketing Blog

Månedsarkiv: juni 2010

Græske tilstande en viral marketing kampagne

Græske tilstande, en viral marketing kampagne.

I den sidste tid har der været fokus på Græske tilstande og Socialdemokraternes og SF forslag til løsning af den finansielle krise i Danmark.

Uden at forholde sig til den politiske dimension, ser vi på den effekt en sådan viral markedsføringskampagne har i medier og på nettet.

Kampagnen er bygget op omkring nogle videoer som er lagt ud på nettet på domænenavnet græsketilstande.dk, her fremgår endvidere følgende information.:

En uge mere om året. Så… Læs mere

Google og censur i Kina

Google og censur i Kina

Google truet med inddragelse af ICP licens

Google der tidligere trak sig ud af Kina på grund af mistanke om industrispionage, som skete  i forbindelse med at hackere havde fået uautoriseret adgang til Google servere, og herigennem hentet data fra bla. Google mail og andre ikke helt definerede software applikationer, behøver nu at forny sin licens for at kunne anvende google.cn domænet.

Google behøver en Kinesisk licens for at operere i landet, hvis Google… Læs mere

Søgemaskineoptimering er det nødvendigt?

Søgemaskineoptimering er det nødvendigt?

Dette spørgsmål er der mange virksomheds-ejere der stadig stiller, vi holdt et foredrag om online markedsføring for en biludlejningskæde for et par uger siden, her var samlet afdelinger fra nær og fjern fra hele landet til dette møde om markedsføring, søgemaskineoptimering, Google adwords strategier og andre markedsføringskanaler i online universet.

Mange afdelingschefer havde ikke tænk de store tanker om hvordan kunderne reelt kom, og om de selv kunne bidrage yderligere til en helhedsorienteret markedsføringsstrategi som giver… Læs mere

Google Wifi data indsamling

Google Wifi data indsamling

Det franske datatilsyn har fundet ud af at Google i forbindelse med indsamling af ulovlig indsamling af Wifi data, ud over at stedbestemme de forskellige netværk, også samlede private oplysninger som f.eks. CPR-numre, telefonnumre, email adresser etc. Dette skete I forbindelse med Google street view bilerne kørte det meste af verden rundt og fotograferede gader og stræder, samtidig blev indhentet information om netværk i det pågældende område.

Google har tidligere selv erkendt at de fejlagtigt indhentede… Læs mere

E handel og online markedsføring

E handel og online markedsføring

Når virksomheder går i gang med e handel skal man være agtpågivende og sikre sig at ”juraen holder vand” De regler der gælder for handel i den ”virkelige verden”, og de regler der gælder ved e handel er i det store hele sammenfattende, men ved e handel er der nogle yderligere lovmæssige krav som skal overholdes.

De juramæssige regler der vedrører e handel og online markedsføring, er typisk i form af bedre forbrugerbeskyttelse og yderligere… Læs mere

Google Caffeine update

Google Caffeine

Nu skulle den være god nok, Google Caffeine er nu rullet fuldt ud.

Ifølge en blogpost på Google officielle blog, er Caffeine nu i drift, den skulle være hurtigere til at optage websider. Google udtaler at den har ca. 50% nyere og friske opdateringer i sit index I forhold til den tidligere opdatering af søgemaskinen.

Google Caffeine er udarbejdet til at dække brugernes krav til hurtige søgninger efter websteder, blogs, billeder, video, nyheder og real time opdateringer.

Brugerne… Læs mere

Olieforurening & olieudslip

Olieforurening & olieudslip

BP begyndt at købe annoncering på søgemaskinerne med navne som olieforurening og olieudslip.

Det skyldes de ønsker at bringe deres version af den altødelæggende oliekatastrofe i Den Mexicanske Golf, som for tiden ingen ende vil tage. Ifølge ABC News er der tale om flere søgetermer som f.eks. ”oil spill” som skal få brugerne til at komme ind på BP hjemmeside, således de kan fortælle deres syn på sagen.

Søgninger på søgeord om olieforurening har været stærkt tiltagende… Læs mere

Børnehaven & Skolegården

Børnehaven & Skolegården = Reputation management

Online reputation management i dagligdagen

Vi har inden for det sidste år oplevet en kolossal stigning i online reputation management opgaver for virksomheder og personer.

Hvorfor nu det?

Internettet i dag giver hurtig adgang til at lukke gylle ud hvis folk er utilfredse med et eller andet, eller føler sig stødt på manchetterne, hurtige beslutninger giver hurtige løsninger i form af utilfredshed der flyder ud over alle grænser, i nogle tilfælde grænsende til det… Læs mere

Rabatkuponer

Rabatkuponer i markedsføringen

Den danske markedsføringslov har reguleret brug af rabatkuponer i markedsføringen igennem mange år.

Men nu er det tilsyneladende slut med at forhindre rabatkuponer i markedsføring. Handelspraksisdirektivet fra EU er et totalharmoniseringsdirektiv, hvor de enkelte medlemsstaters lovgivning ikke må være lempeligere eller hårdere end direktivet foreskriver.

Danmark har praktiseret en rimelig restriktiv lovgivning på området, hvor virksomheder der har uddelt rabatkuponer er idømt store bøder for overtrædelse af markedsføringsloven.

EU domstolen har fastslået i flere tilfælde, at den… Læs mere

Google ønsker Patent på indsamling af WIFI data

Google ønsker Patent på indsamling af WIFI data

Google´s forsøg med at indsamling af Wifi data foregik samtidig med at Google Street View vognen kørte rundt over det meste af Verden, det fremgår nu ifølge retsdokumenter.

Google ønsker nu patent på en teknologi, som indsamler, analyserer og bearbejder indhentede informationer og data fra åbne WiFI netværk.

Baggrunden for undersøgelsen af Google er  tilsyneladende opstået på grund af en klage indgivet for et par uger siden i Portland… Læs mere

Tilmelding nyheder