Verdens computere går i sort

Verdens computere går i sort

Forlydender siger der er gået 800.000 computere ned.

Hvis man bruger McAcfee virusprogram og kører med Windows XP er man ikke heldig i disse dage.

En uskyldig opdatering fra antivirusfirmaet McAcfee har sendt hundrede tusindvis computere i sort og lammet systemet, opdateringen har ødelagt en systemfil på de systemer der er opdateret med servicepack 3 – forlydender siger også, at Windows med servicepack 1 og 2 er ramt af fejlen.

Den famøse opdatering blev gjort tilgængelig onsdag og har efterfølgende raseret der hvor opdatering af antivirusprogrammet har fundet sted, hvilket vil sige computere, hvor den automatiske opdatering selv har opdateret systemet eller en systemansvarlig har foretaget opdateringen af programmet.

Når virusprogrammets opdatering har fundet sted aktiveres de nye virusdefinitioner, herefter klassificerer programmet systemfilen som farlig, derved sættes computeren ud af normal drift, computeren begynder efterfølgende af genstarte sig selv i en uendelighed.

Problemet må have givet grå hår på mange IT supporteres hoveder i disse dage, der er kun en ting at gøre hvis man ikke har opdateret endnu, slå den automatiske opdatering af virus programmet fra, hvis skaden er sket, er der kun at prøve at reetablere Windows XP igen.

Læs mere hos McAcfee

Del nyheden!
Tilmelding nyheder