Søgemaskineoptimering - Seo og FTP adgangskoder

Søgemaskineoptimering, Seo og FTP koder

I forbindelse med indgåelse af aftaler omkring søgemaskineoptimering og Seo i mindre virksomheder støder vi ind imellem ind i det problem, at de webleverandører som har kodet virksomhedens hjemmeside, ikke vil udlevere FTP adgangskoder til kundens website, uagtet at systemet ikke fungerer optimalt i forhold til søgemaskiner.

Når vi spørger kunden om de ikke selv har mulighed for at tilgå websitet via FTP, lyder svaret tit nej, de kan via en frontend adgang have mulighed for, at arbejde med systemet, men der er ikke engang med administrations rettigheder, men en user adgang der har begrænsede muligheder.

Det lyder faktisk helt skørt, at virksomheder ikke har fuld råderet over deres eget website, men skal spørge en leverandør, om de kan få lagt dit og dat ind på eget website.

Det er klart, hvis der skal omskrives i et system der er udviklet af et firma, og de ikke tillader at deres eget system kommer til at kunne performe på søgemaskinerne er det ok, men når der er tale om gratis CMS systemer er problematikken jo en helt anden snak.

Vi foretrækker altid at have adgang til kundens website, og sender ikke en mappe med temasider  ud til kunden og får lagt dem ind, men foretrækker, at kode i systemet, således, at struktur og website hænger sammen, her tænkes typisk på urlrewrite i f.eks. Joomla og andre systemer, flytning af view stat på systemer der er kodet i ASP .Net – disse tiltag foretages altid af vores egne programmører, som har de fornødne kvalifikationer til at løse disse opgaver inhouse, og derved løse problemerne ved nældes rod.

Mange kunder kan nogle gange have svært ved at forstå dette, konfronteret med problemet ønsker de fjernkirurgi og optimering uden tilgang til af få den vitale del op at køre maksimalt.

Det svarer til at få en hjerteoperation, hvor kirurgen igennem en brevsprække ude på gangen foretager denne opgave på fjerndistancen, uden at være på operationsstuen.

Dette er ikke optimalt, hverken for kunden eller os som SEO leverandør.

I sådanne tilfælde er det op til samarbejdsevnerne hos det webbureau der har kodet sitet, hvis der er for mange barrierer for at få optimeret systemet så det kører optimalt i forhold til søgemaskinerne, får kunden følgende valgmuligheder, at få flyttet websitet, hvis dette er muligt eller kodet et nyt hos en leverandør, der ikke har låst kunden fast på sin egen webserver, eller leve med at der ikke kommer de besøgende som man ønskede via en søgemaskineoptimering –  i sådanne tilfælde takker vi pænt nej tak til opgaven.

Hvordan kan man i dagens Danmark i år 2009 indgå en aftale om et website til sin virksomhed og ikke kunne hente, hverken database eller grundfiler i et open source system, eller have en banal FTP adgang til sit eget website?

Del nyheden!
Tilmelding nyheder