Phishing

Phishing stjæler din identitet

Phishing er identitets tyveri af værste skuffe, de personer der udsender denne form for information til dig er svindlere af værste karat, der er kun et formål, og det er at narre dig til at udlevere dine fortrolige kreditkort informationer, således identitets tyvene kan lænse din konto for penge.

Et eksempel er phishing e-mailen fra Danske Bank i dag.

Disse svindlere sender typisk mange tusinde, ja i nogle tilfælde mange hundrede tusinde falske e mail af sted med oplysning om, at banken, eller Paypal og lignende finansieringshuse har problemer med deres systemer, og lige ønsker du skal oplyse om dit kontonummer og PIN kode.

Udlevering af dine personlige data til en forespørgsels email – GØR det aldrig!

Pinkoder skal aldrig udgives i elektronisk form, hverken på en lumsk hjemmeside eller på en email, en pinkode er din sikkerhed for det er dig og ingen andre der udgiver sig i dit sted der hæver dine penge.

Phishing og kvaliteten på disse angreb.

Phishing angrebene bliver mere og mere avancerede – og kan selv for det trænede øje virke ægte i dag. Der udgives mail med de rigtige logoer, den rigtige email adresse, den korrekte url streng, og ser helt igennem korrekt ud i forhold til sit pengeinstitut.
En ting man mange gange skal være opmærksom på er selve linket i phishing e-mailen, hvis der henvises til et eksternt link f.eks. http://paypal-verify-information.com/index.htm som er en falsk url adresse, hvor virksomhedsnavnet bare indgår i domænenavnet og derved ligner noget der er ægte.

Andre metoder er brug af den originale url adresse f.eks. https://www.paypal.com/ – når du så kører musen henover linket fremkommer der så en IP adresse (tal) http://80.150.5.85/dk/index.html som du viderestilles til, her vil du typisk møde et billede med originale detaljer fra det site du normalt kender, Paypal, Din Bank eller lign. men det er et helt andet sted du er landet. Et sådant websted kaldes i fagsprog Spoof websted, og et sådan sted skal man holde sig langt fra, her kan man ved en fejltagelse sende fortrolige oplysninger til personer man ikke kender, og som kan anvende disse oplysninger til kriminalitet og lænse dine konti – og bruge identitetsoplysninger fra dig i andre sammenhænge.

Mange indgangsvinkler er kombinerede med phishing email. f.eks. er der i mange falske Paypal mail følgende gennemgående temaer.:

Bekræft din konto, der har været indbrud på vores server og derfor skal du bekræfte dine data, ellers vil kontoen blive lukket inden for 24 timer.
Bemærk der refereres sjældent til dit navn i phishing e mail, du benævnes som kunde, klient eller kontohaver.

HUSK som grundregel! – Aldrig brug CPR nummer eller Pinkoder til kreditkort etc. Disse informationer egner sig ikke til videresendelse over e mail eller som bekræftelses informationer på hjemmesider, der til forveksling ligner de officielle websites.

Flere fora skriver, man altid skal sikre sig at der er en hængelås tilstede i browser vinduet når man indtaster fortrolige oplysninger.

DETTE er ikke en garanti for ægtheden af websitet, man kan ligeså nemt oprette et https:// website som et standard website, det vil typisk være med et domænenavn der ligner det originale meget.

Så det bedste er aldrig at sende følsomme informationer over nettet.

Læs mere om Danske Bank Phishing e mailen

Del nyheden!
Tilmelding nyheder