Menu Luk

Google skifter til personlig søgning – Personalized search

I sidste uge begyndte Google at udrulle en ny måde hvorpå søgeresultaterne vises på søgemaskinen, den nye måde anvender personlig søgning som udgangspunkt, hvis det ikke slås fra.

Det er en af de største ændringer der er foretaget i Google søgemaskinens historie, mange havde ikke forventet så store ændringer, i den måde Google som søgemaskine fremover vil kalkulere, og vise søgeresultaterne til sine brugere.

Ikke to søgeresultater på Google vil være ens, hvis man anvender personlig søgning tages der udgangspunkt  i brugerens tidligere adfærd på søgemaskinen, og tidligere søgninger indenfor de sidste 180 dage, søgemaskinen ved hvad den pågældende maskine tidligere har haft som favorit søgninger, disse er registreret via Cookies, og disse data bruges derefter i 180 dage efterfølgende i algoritmeberegningen af rankingen på søgemaskinen, når der bliver søgt efter et produkt eller lign. Dette resultat vil så indgå i selve søgeresultatet, som Google præsenterer den pågældende bruger for.

Skræddersyede søgemaskine resultater fra Google.

Ved at anvende søgehistorik, kan Google give mulighed for at brugeren altid  får vægtet sine favorit steder i beregningen over sider der vises i resultatlisten, således de kommer med i den resultatliste som præsenteres for brugeren. Ulempen er at nye websites har svært ved at komme op i søgeresultatlisten hos den enkelte bruger, hvis brugerens normalt anvendte PC for det meste består af gammel historik, krydret med lidt nye data.

Som det ser ud nu, jo flere søgninger og gennemgang af en webside, jo højere bliver disse sider placeret på den individuelle søgning.

Seo bliver på en anden måde, hvis man i sin søgemaskineoptimering skal inddrage personlig søgning og ranking i søgemaskinerne, og hvor dette baseret på søgehistorik, kræver det en ny og anderledes måde, at få lagt strategien for SEO i virksomheden på.

For at illustrere hvad personlig søgning er – kan man som udgangspunkt sige, at alle mere eller mindre altid har fået serveret nogenlunde de samme søgeresultater på søgemaskinen tidligere ved søgning efter et produkt eller tjenesteydelse, nu er det således, at hvis en bruger jævnligt har søgt efter et produkt og været inde på en webside, vil denne side være vægtet med ekstra værdi næste gang der bliver søgt på samme produkt fra den samme PC, denne side vil da indgå i resultatlisten, uagtet at hvis samme søgning blev foretaget på en anden PC, ville det pågældende website måske ikke engang være i resultatlisten ved samme søgefraser etc.

En søgning på f.eks. et BMW vil for en bruger resultere i en forhandler, en anden bruger oplever slet ikke det pågældende firma, men et helt andet BMW firma, med udgangspunkt i den personlige søgning på Google, vil dette være tilfældet.

Dette kunne måske nok foranlediges folk til at tro SEO er død, men det er ikke tilfældet, der skal arbejdes på en lidt anderledes måde for at være trafikskabende til et website, men vi tager gerne handsken op, og leverer vores bud på, hvordan trafikmængden stadig kan holdes oppe med organiske resultater.

Uanset hvor meget der anvendes personaliseret søgning, skal søgemaskinernes algoritme tage forskellige hensyn, og vægte de forskellige elementer der udgør en sides placering i resultatlisten, da den jo ikke udelukkende baseres på den personlige søgeresultater alene.

Det er muligt selv at fravælge personlig søgning, i Microsoft Explorer vælges feltet til højre i toppen, der står weboversigt, her kan der så fravælges personlig søgning. Ved at slå det fra får man resultater der er ensartede på tværs af PC ér og et mere korrekt billede af hvad der topper indenfor resultatlisten. Men man skal forvente de fleste personer har slået personlig søgning til permanent, hvis der ikke er tale om IT kyndige med en interesse der er ud over det almindelige brugerstadie, vil de måske ikke engang vide, hvad personlig søgning er og har derfor heller ikke en mening om dette, derfor bør man som udgangspunkt forvente størstedelen anvender den personlige søgning, når der ledes efter produkter på nettet.

Posted in Google