Jægerbog på Arabisk skaber stadig problemer

Jægerbog på Arabisk skaber stadig problemer

Ifølge DR nyheder skaber Thomas Rathsacks bog Jæger i krig med eliten stadig problemer for forsvarskommandoen, hvem lækkede den omstridte udgave af  bogen på Arabisk til pressen og hvor kom den fra? 

Forsvarskommandoen skal nu stå skoleret og fortælle, hvor de har det eksemplar de selv lækkede til BT, hvor det blev fundet på Internettet og efterfølgende efter eget udsagn lagt ind i et Word dokument hos forsvarskommandoen.

Det er Dansk folkepartis ordfører Ib Poulsen der fremsætter kravet i forbindelse med et møde i forsvarsforligskredsen i dag med forsvarsminister Søren Gade (V).

Ib Poulsen forstår ikke der ikke bruges intern-energi i forsvarskommandoen til at afklare den såkaldte læk, der har fået den Arabiske jæger bog sendt ud til medierne.

Arabisk Jægerbog noget skidt for forsvarskommandoen.

Som Internetvirksomhed med Internettet som speciale, dagligt arbejde med analyse af websites, placeringer af disse på søgemaskinerne, undres vi også over den forklaring der officielt er fremlagt fra forsvarskommandoen, hvis der var tale om aktiviteter der f.eks. havde noget med terror eller lign. at gøre – ville efterretningstjenesten kunne identificere de berørte computere i løbet af ganske kort tid ( minutter / timer ). Herved kunne spor og distributionsveje hurtigt klarlægges og de/den berørte person findes.

Hvis den omtalte artikel har været på en fildelingstjeneste er der spor, og andre må også have set den omtalte oversættelse, der kan ikke postes artikler ud på store hjemmesider uden de trækker et spor efter sig – og kun kan ses af forsvarsmedarbejdere hos det danske forsvar.

Derfor fremlæg dokumentation i form af IP logning og se hvad der ligger på den computer hvor Word dokumentet er skrevet, uanset om der er slettet i filer etc. vil det hurtigt være muligt at genskabe de slettede elementer, herved kan historien om de forskellige indgangsvinkler til dette dokument klarlægges minutiøst ned til mindste detalje.

Det er jo rent principielt heller ikke smart at forsvarskommandoen har muldvarpe rendende der informerer pressen om interne hemmeligheder, som kan skade landets interesser. Det er principielt et meget stort problem, hvis det ikke er en bevist handling, hvilket man desværre kan foranlediges til at tro, da man allerede fra dag et nedtoner vigtigheden af at finde denne læk.

Derfor bør det være et kardinalpunkt, at finde synderen i systemet samt dokumentationen for den forløbsbeskrivelse der er meldt ud fra forsvarets side – ellers vil størstedelen af befolkningen med bare et mindre IT kendskab foranlediges til at tro, at artiklen er oversat med Google Translate af forsvarskommandoen selv og placeret hos medierne efterfølgende.

Læs mere Mediestunt

Del nyheden!
Tilmelding nyheder