Menu Luk

Gratis WordPress themes? Pas på!

Gratis Themes til din WordPress og andre CMS systemer kan give spamcentraler adgang til dit website fra templateudviklerens themes.

Du kender situationen, står og mangler et smart design til din WordPress, det må ikke koste spidsen af en jetjager, men gerne være gratis, dette indebærer typisk, at der skal linkes tilbage til den pågældende leverandør med et link fra dit website, dette finder du muligvis som værende ok, men er det nu hele historien?

Med Basekode64 kan der skjules ondsindet kode, det være sig links til alverdens spamsider og andre steder, som templateudvikleren har behov for at kunne linke sider til, ved at anvende denne kodningsform på delelementer i de enkelte filer, vil brugerne have svært ved at afkode de funktioner, der udføres fra denne kodningsblok. Der skal bruges et afkodningsværktøj for at se hvad den enkelte kodningsblok udfører. I mange themes er angivet at brugeren ikke skal editere i koden, da den vil få themaet til af stoppe med at fungere, VÅS!

Problemet med denne form for linktyveri og brug af software, der nødvendigvis ikke kun tilhører websiteejeren, men hvor tredjepart frit kan skrive tekster, og linke til sider, de finder passende deres forretning er aldeles uholdbar.

 

Omfanget af linkspamming er større end man umiddelbart tror, de fleste WordPress themes, der findes via Googles søgeresultater, på side et, er med denne form for kodning indsat.

Man skal huske, at ved at give andre mulighed for at skrive på sit website, har de dermed adgang til at distribuere deres egne tekster og links på dit website.

Nu! vil du sikkert tænke, jamen jeg kan ikke se, der er tekster eller andre links på min nye flotte site, men det er der, de anvender det der hedder cloaking, dvs. tekster og links er skjult for det menneskelige øje, men ikke for søgemaskinernes webcrawlere, hvilket betyder der afgives linkjuice til websites, du under normale omstændigheder ikke ville linke til.

Posted in WordPress

1 Comments

  1. Rolf

    Trist man altid skal dobbelt tjekke sådanne ting, inden man kan tage såkaldte gratis ting i brug fundet på nettet.
    Men ja, nok ikke så meget andet at gøre end at være god til at tjekke det igennem, eller lave sit eget.

Der er lukket for kommentarer.